Caută doar în titlu
Auto

CFR Infrastructură face anunţul: 222 de noi utilaje vor fi achiziţionate pentru execuţia de lucrări feroviare

CFR Infrastructură a anunţat, miercuri, achiziţia a 22 de noi utilaje feroviare care vor fi folosite pentru execuţia de lucrări feroviare în regie proprie. 

Potrivit unui comunicat al CFR Infrastructură, compania anunţă investiţii în valoare de 67,6 milioane lei pentru achiziţionarea a 36 de utilaje pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere a căii ferate, executate în regie proprie cu personalul specializat.

Din aceste sume, 40,6 milioane de lei provin din surse proprii ale CFR SA, 18,5 milioane de lei din fonduri BEI şi 8,4 mil.lei din bugetul de stat.

Vor fi astfel cumpărate 16 utilaje multifuncţionale cu deplasare mixtă feroviar-rutier pentru lucrări de înlocuire traverse, decolmatare, realizare şi refacere a şanţurilor de scurgere, încărcare/descărcare materiale CF, defrişare vegetaţiei, curăţare aluviuni, tractare vagoane, un tren de lucru pentru lucrări de reparaţie capitală a suprastructurii căii ferate, cu o productivitate medie de refacţionare totală a suprastructurii căii de 200 ml/oră, două uzine de sudură, un utilaj multifunctional cu deplasare mixtă feroviar-rutier pentru lucrări de întreţinere, reparaţie, construcţie a căii ferate şi alte 16 utilaje multifuncţionale cu deplasare mixtă feroviar-rutier pentru intervenţii punctuale de remediere a deficienţelor liniei CF.

De asemenea, compania anunţă o cerere de finanţare în valoare de 201,5 milioane de euro aprobată de Comisia Europeană pentru achiziţia a două sisteme tehnologice de utilaje pentru lucrări de reparaţii capitale/modernizare a infrastructurii feroviare (formate din 186 de utilaje).

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.