Auto

Celebrul constructor auto american Tesla vine la Bucureşti şi caută primii angajaţi

Celebrul constructor auto american Tesla vine la...

Autor: Bogdan Alecu

16.12.2020, 00:07 2708

Tesla, constructorul auto controlat de Elon Musk, a publicat pe site-ul oficial primele cinci anunţuri pentru a angaja pentru viitorul centru auto din Bucureşti.

Elon Musk a anunţat la finalul anului trecut faptul că în 2020 are în plan să deschidă câte un centru în fiecare ţară din Europa de Est, inclusiv în România, însă cel mai probabil planurile sale au fost amânate de pandemie. Mai mult, compania caută de aproape un an şi jumătate locul unde va fi deschis viitorul showroom şi service.

Pentru început, Tesla vrea să angajeze cinci oameni, dintre care un manager de magazin, doi tehnicieni pentru service, un manager pentru service, şi un consultant de vânzări.

Zvonurile cu privire la deschidere circulă deja de mai bine de un an, iar americanii iau în calcul mai multe locaţii pentru a deschide un centru, iar cel mai probabil vor alege o locaţie în partea de nord a Capitalei.

Tesla a fost brandul cu cea mai puternică creştere în 2020 în România, de 250% în primele 11 luni, la 56 de maşini noi înmatriculate. Până acum clienţii comandau online maşinile care sunt livrate în România.

România are în prezent cel mai „agresiv“ plan pentru maşini electrice, oferind o subvenţie de 10.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO