Auto

Cel mai rapid Lamborghini de până acum. GALERIE FOTO

Vezi Galeria Foto

Autor: Ştefan Stan

15.09.2013, 12:21 874

Cea mai mare expoziţie de maşini se desfăşoară în Frankfurt, iar fabricanţii de automobile din jurul lumii păşesc în lumina reflectoarelor pentru a-şi prezenta noile modele, scrie Business Insider.

Lamborghini a prezentat anul acesta cel mai rapid Gallardo de până acum. Numele întreg al celui mai recent model Lamborghini este Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse. 

Modelul de supermaşină este derivat din maşina de curse Blancpain Super Trofeo, cu mici modificări. Noul Gallardo şi Blacncpain au acelaşi motor V10 de 5,2 litri, care generează 570 de cai putere, propulsează maşina la 320 de km/h.

Supermaşina este construită în principal din aluminiu şi fibră de carbon şi cântăreşte 1.360 de kg, atingând 100 km/h în numai 3,4 secunde.

Avantajul major pe care îl are noul Gallardo faţă de Blacncpain este posibilitatea de a fi folosit legal pe străzi.

Lamborghini a anunţat un preţ de 191,100 de euro pentru noul Gallardo, care va fi produs în cantitate limitată, însă reprezentanţii companiei nu au anunţat câte maşini vor fi ieşi în total de pe linia de producţie.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO