Auto

Ce spun reprezentanţii asigurătorilor despre falimentul City Insurance. UNSAR: Impactul falimentului este semnificativ, dar clienţii sunt protejaţi şi piaţa va continua să funcţioneze

Ce spun reprezentanţii asigurătorilor despre falimentul...

Autor: Mircea Nica

19.09.2021, 13:15 1322

UNSAR, representant al companiilor de asigurări din România, vede falimentul City Insurance ca având un impact semnificativ în piaţa localtă de asigurări, dar consideră că piaţa va continua să funcţioneze, iar clienţii sunt protejaţi de lege, au transmis reperzentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR).

“UNSAR a luat notă de decizia Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară privind o societate de asigurări care nu este Membră a asociaţiei. Impactul situaţiei este cu siguranţă important, însă piaţa asigurărilor RCA din România va continua să funcţioneze şi va depăşi această situaţie, iar deţinătorii de poliţe RCA emise de către acea societate şi păgubiţii sunt protejaţi de lege prin mecanismele de protecţie construite în acest sens.”

Vineri, ASF a anunţat intrarea iminentă în faliment a asigurătorului City Insurace, liderul pieţei locale de asigurări. Compania intră în faliment pentru că nu are fondurile necesare cerute de ASF pentru a continua să funcţioneze şi să acopere daunele pe care trebuie să le plătească clienţilor.

City Insurance avea afaceri de aprope 500 mil. euro, şi o cotă de piaţă de 45% pe piaţa RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO