Auto

Ce s-a întâmplat pe piaţa auto în T1/2021. Una din opt maşini noi înmatriculate în 2021 are motor electric

Ce s-a întâmplat pe piaţa auto în T1/2021. Una din...

Autor: Bogdan Alecu

19.04.2021, 08:00 291

Maşinile electrice şi hibride, cele care au un motor electric, au ajuns la mai bine de 12% din piaţa locală în primele trei luni ale anului, potrivit datelor Direcţiei Re­gim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehi­culelor (DRPCIV) şi calculelor Asociaţiei Producă­to­rilor şi Im­por­tatorilor de Automobile (APIA). Mai mult, dacă pon­derea maşinilor diesel rămâne relativ constantă, motoa­rele pe benzină au coborât de la 70% din piaţă în 2019 la aproape 60% în primul trimestru al acestui an. Astfel, dacă achiziţiile realizate de unele companii continuă să se îndrepte către motorizări diesel, în condiţiile în care aces­tea de obicei parcurg mai mulţi kilometri, iar ponderea ră­mâne constantă, ponderea motoarelor pe benzină scade.

La nivelul T1/2021 hibridele au reprezentat 8,4% din piaţă - luând în calcul doar ma­şinile full-hybrid, nu şi pe cele „mild“, în timp ce maşi­nile elec­trice (unde sunt incluse şi hibridele plug-in, adică ace­le maşini care pot fi încărcate cu energie elec­trică şi de la pri­ză, nu doar în mers) au ajuns la peste 8% din piaţă. La aces­tea se adaugă maşinile electrice cu încă 4% cotă de pia­ţă.

Pe de altă parte, în martie au revenit pe creştere ma­şi­nile pe benzină, în urcare cu 20%, iar cele die­sel au continuat să scadă cu 5%.

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu aproa­pe 20% în martie faţă de perioada similară a anului trecut, la 7.861 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO