Auto

Ce maşini nu trebuie ratate la Salonul Auto de la Geneva. Galerie FOTO

Ce maşini nu trebuie ratate la Salonul Auto de la Geneva. Care sunt cele mai exclusiviste modele prezente la eveniment

Ce maşini nu trebuie ratate la Salonul Auto de la Geneva

Autor: Bogdan Alecu

07.03.2012, 11:34 1474

Spre deosebire de Frankfurt şi Paris, cele mai mari saloane auto europene, Geneva este locul unde mărci auto excluvisiviste precum Artega, Fisker, Pagani sau Gumpert stau în linia întâi alături de cele de volum. Din acest motiv, şi aceştia din urmă sunt "obligaţi" să vină cu automobile la fel de spectaculoase.

Aston Martin a prezentat noul V12 Zagato, cel mai exclusivist model al său după One-77, cea mai scumpă maşină din lume. Sub capota sa se află un motor V12 de 6,0 litri care dezvoltă 510 CP.

La fel ca One-77, V12 Zagato este asamblat în 2.000 de ore de lucru datorită panourilor exterioare montate manual. Doar 150 de exemplare din acesta vor fi produse.

Cu toate că noul A3 ar trebui să fie în centrul atenţiei, în standul Audi toate privirile erau atrase de noul RS4 Avant, sau de TT RS Plus.

Noul RS4 Avant dispune de acelaşi motor V8 de 4,2 litri care se regăseşte şi pe RS5, care dezvoltă 450 CP transmişi celor patru roţi prin intermediul unei transmisii integrale. Bolidul accelerează astgfel de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde şi poate rula cu peste 280 km/h. Cel mai probabil RS4 va dispune de noua cutie de viteze cu dublu ambreiaj şi şapte trepte dar şi de suspensia Dynamic Ride Control.

Printre cele mai spectaculoase maşini prezente la Geneva este şi noul Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Lansarea noii ediţii limitate vine în contextul în care intrarea în fabricaţie a limuzinei Bugatti a fost amânată. Grand Sport Vitesse vine acum cu motorul de 1.200 CP de 8,0 litri W16, patru turbo-compresoare şi cele zece radiatoare de pe coupe-ul Grand Sport şi cu designul "targa" al Grand Sport. Rezultatul este cel mai puternic şi mai rapid roadster creat vreodată şi care va costa peste un milion de euro.

Grupul Volkswagen nu a atras privirile doar cu noul Bentley SUV, ci şi cu Lamborghini Aventador Spyder, un speedster minimalist fără plafon, cu un pabriz minuscul şi fără dotări care ar putea influenţa performanţa: aer condiţionat şi sistem audio. Dacă va ajunge la vânzare, italienii vor vinde imediat şi pe orice preţ noua ediţie specială.

BMW a mizat la Geneva pe două planuri - noul Seria 6 Gran Coupe dar şi pe noul M550d xDrive.

În standul Ferrari toate privirile au fost atrase de noul F12 Berlinetta, nume de cod F620 GT, un model cu motor V12 amplasat frontal şi tracţiune spate ce va înlocui actualul 599 GTB Fiorano.

Cu toate că nu este nici pe departe la fel de spectaculos precum un Ferrari, Range Rover Evoque Cabrio vine să lanseze o nişa la care mulţi constructori visează de ceva vreme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO