Auto

Ce maşini noi pot fi cumpărate online: Dacia, Ford şi Renault permit achiziţia completă pe internet

Ce maşini noi pot fi cumpărate online: Dacia, Ford şi...

Autor: Bogdan Alecu

12.05.2020, 12:01 511

Dacia, Ford, Renault, Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda dar şi MINI au lansat siteuri dedicate sau programe prin care clienţii pot rezerva, achita avansul sau chiar cumpăra "cap-coadă" un automobil care va fi livrat acasă, ulterior.

Renault Commercial Roumanie a fost primul jucător din auto care a "tatonat" cu vânzările online de maşini, începând cu realizarea de rezervări printr-un site dedicat atât pentru Dacia cât şi pentru Renault. Clientul poate interoga stocul şi achita avansul, iar ulterior diferenţa, iar maşina îi este livrată acasă.

Ford România de asemenea a lansat un site dedicat prin care clientul îşi poate alege maşina pe care o doreşte şi poate vedea în stocul cărui dealer este – iar după completarea unui formular, discuţia continuă cu dealerul, iar achiziţia se poate face online, iar livrarea va fi la domiciliul sau locul ales de client.

În cazul mărcilor grupului Volkswagen clientul achită online un avans de 100 de euro, rezervă maşina dorită şi ulterior încheie achiziţia alături de dealerul dorit, iar maşina va fi livrată acasă sau la showroom, în funcţie de dorinţa clientului.

Dacă până înainte de pandemie ideea de a vinde online maşini era una încă în stadiul de idee, iar cel mult automobilele puteau fi rezervate, din cauza restricţiilor, dealerii şi importatorii auto au căutat noi soluţii pentru a menţine cererea pentru maşini noi. Mai mult, flotele rămân în continuare un pilon de bază pentru industrie, în contextul în care firmele în continuare au ales să achiziţioneze maşini noi.

Cristian Prichea, directorul general al Ford România, direct responsabil de activitatea de vânzări a companiei care deţine şi uzina auto de la Craiova anunţa de la începutul lunii aprilie că vor miza puternic pe online pentru a permite vânzarea şi livrarea către client.

Suplimentar, în cazul în care este cerut, dealerii vor putea inclusiv prelua maşina pentru a o duce în service, totul în condiţii de igienă maximă.

Jucătorii din piaţa auto au menţinut deschise toate operaţiunile de vânzare şi service de la nivel naţional şi au mizat pe serviciile online în condiţiile în care starea de urgenţă a restricţionat libera circulaţie.

Pe de altă parte, după relaxarea măsurilor începând cu data de 15 mai, mai mulţi oameni vor merge la locul de muncă, iar pentru creşterea gradului de siguranţă, maşina este cea mai sigură modalitate de transport.

În condiţiile în care abia începând cu sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai cele mai multe uzine europene au reluat producţia, dealerii au mizat în primul rând pe stocuri, inclusiv pentru modele nou-lansate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO