Auto

Ce le pregăteşte Guvernul românilor care deţin maşini mai vechi de 15 ani. Numărul lor a crescut mult de când a fost eliminată taxa auto

Ce le pregăteşte Guvernul românilor care deţin...

Autor: Mediafax

20.06.2021, 23:39 126689

Românii cu maşini mai vechi de 15 ani ar putea să primească bani ca să renunţe la ele.

În caz contrar, ministrul Mediului spune că aceştia vor fi supra-impozitaţi, deoarece sunt o sursă de poluare importantă. Măsurile ar putea fi luate, în special, în zonele în care calitatea aerului lasă de dorit. Ecologiştii cred însă că proiectul trebuie aplicat peste tot în ţară. Altfel, responsabilitatea ar putea fi pasata de la autorităţile centrale la cele locale.

În acest moment, România este printre puţinele ţări din Europa care nu descurajează înmatricularea rablelor, spune ministrul Mediului.

Numărul de maşini vechi a crescut mult de când a fost eliminată taxa auto.

În acest moment, sunt înmatriculate 7.2 milioane de maşini în România. Este vorba de un parc vechi, cu multe maşini vechi şi foarte vechi. 3.4 milioane au mai puţin de 15 ani. În schimb, 3.8 milioane de autoturisme sunt mai vechi de 16 ani, ceea ce reprezintă peste 50% din parcul auto.

Comisia Europeană a solicitat României să descurajeze înmatricularea maşinilor de peste 15 ani, iar ministrul Mediului propune o taxă în acest sens, la cumpărarea lor.

În plus, ar fi plătit şi un impozit pentru deţinerea de maşini vechi. Cuantumul nu a fost stabilit încă. Tanczos Bârna se gândeşte însă şi cum să-i încurajeze pe români să renunţe la vechituri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO