Auto

Câţi bani face Uber: Compania a pierdut 3 miliarde de dolari în 2018

Câţi bani face Uber: Compania a pierdut 3 miliarde de...

Autor: Alex Ciutacu

12.04.2019, 14:49 738

Uber Technologies are 91 de milioane de utilizatori la nivel global, însă ritmul de creştere încetineşte iar compania ar putea să nu treacă niciodată pe profit, potrivit datelor prezentate de Uber în cererea de listare la bursă pe care a depus-o ieri, potrivit Reuters.

Documentul oferă o primă privire de ansamblu asupra situaţiei financiare din istoria de zece ani a companiei – istorie care a început într-o noapte de iarnă în care fondatorii nu reuşeau să găsească un taxi.

Uber detaliază în document modul în care a crescut exponenţial în ultimii trei ani, dar şi modul în care un val de scandaluri publice şi intrarea mai multor jucători în piaţă a pus presiune pe planurile de a atrage şi a reţine călători.

Datele arată cât de departe este Uber de a trece pe profit, încât compania a atras atenţia cu privire la necesitatea unor cheltuieli operaţionale „în creştere în viitorul apropiat”.

Uber a înregistrat pierderi operaţionale de 3,03 miliarde de dolari în 2018.

Cererea depusă la SEC (autoritatea de supraveghere financiară din SUA) arată că Uber are în medie 91 de milioane de utilizatori lunar pe platformă, inclusiv pentru serviciul Uber Eats, potrivit datelor de la finalul lui 2018.

Această cifră este în creştere cu 33,8% faţă de finalul lui 2017, însă creşterea a încetinit faţă de un avans de 51% în anul anterior.

Uber nu a mai prezentat aceste cifre până acum, iar ele reliefează dimensiunea businesului.

În 2018 Uber a înregistrat venituri de 11,3 miliarde dolari, în creştere cu 42% faţă de 2017, însă cu un ritm de creştere la jumătate faţă de avansul de 106% din anul anterior.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO