Auto

Cât costă o cursă de la aeroport până în centrul oraşului în capitalele europene. Bucureştiul este la coada clasamentului

Cât costă o cursă de la aeroport până în centrul...
22.07.2017, 14:56 1974

Bucureştiul este unul dintre cele mai ieftine cinci oraşe din lume şi cel mai ieftin din Europa în ceea ce priveşte costul curselor cu taxiul, arată un studiu realizat de platforma Carspring.

O cursă de trei kilometri în Bucureşti costă în medie 1,31 euro, iar la polul opus aceeaşi cursă ajunge la 12,23 de euro în capitala Danemarcei, potrivit acestor date. 

În Bucureşti, o cursă medie de trei kilometri este de aproape zece ori mai ieftină decât în Copenhaga, oraşul european cu cel mai mare cost la taxi. Rezultatul studiului vine în contextul în care costul per kilometru în capitala României este de apoape şapte ori mai mic faţă de cel din Danemarca.

„Preţul pentru o cursă standard de trei kilometri a fost calculat luând în considerare costul de pornire, costul per kilometru şi costul pentru un minut de aşteptare“, se arată în studiul Carspring. Potrivit datelor Carspring, un turist străin care ajunge în Bucureşti va plăti în medie circa 14 euro (63 de lei) pe cursa de taxi de la aeroport până în centrul oraşului, în condiţiile în care costul per kilometru este de 0,31 euro. La nivelul UE, cel mai mic preţ al unei curse de la aeroport până în centrul oraşului este de 6,50 de euro în capitala Estoniei, unde un kilometru cu taxiul costă 0,50.

În cazul acestei curse însă, preţul final depinde de distanţa parcursă, mai exact depinde de cât de departe se află aeroportul de oraş.

Cercetarea a mai arătat că cele mai multe dintre oraşele din UE beneficiază şi de serviciul alternativ Uber, pe lângă companiile normale de taxi, cu excepţia următoarelor: Sofia, Riga, Budapesta, Barcelona şi Copenhaga. În cazul Uber, costul per kilometru variază de la ţară la ţară, fiind de regulă aliniat în funcţie de preţul la taxi. Mai mult, la Uber preţul este variabil astfel că poate fluctua în funcţie de trafic sau condiţiile meteo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO