Auto

Care este cea mai sigură Dacia din toate timpurile

Care este cea mai sigură Dacia din toate timpurile

Autor: ProMotor

09.06.2018, 12:37 276

Cel mai recent model Dacia care a trecut pe la testele Euro NCAP a fost Duster, asta se petrecea în luna decembrie a lui 2017. 

Modelul românesc primea 3 stele din 5, dovedind un nivel de securitate suficient. Euro NCAP, organismul european care se ocupă de testarea siguranţei maşinilor. Dacia Duster se comportă bine la capitolul protecţia pasagerilor, obţinând un calificativ general de 71%.

Conform măsurătorilor manechinelor, pot apărea probleme minore în zona pieptului, iar, pe partea şoferului, unele componente ale bordului pot duce la lovirea picioarelor.

În ce priveşte protecţia copiilor, calificativul general se ridică la 66%, Duster primind punctajul bun pentru copii de 18 luni în scaune dedicate, precum şi un punctaj foarte bun pentru copiii de 3 ani, plasaţi pe bancheta spate.

La capitolul protecţia pietonilor: calificativul general este de 56%. Spoilerele şi capota motorului sunt tari şi reprezintă un pericol pentru picioarele şi capetele pietonilor, în cazul unui impact.

Specialiştii au mai depunctat Duster şi pentru nivelul sistemelor de siguranţă, domeniu în care calificativul este de 37%. 

Citiţi continuarea pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO