Auto

Brent Valmar, Porsche România: Autorităţile au o deschidere tot mai mare faţă de o nouă taxă de mediu

Brent Valmar

Brent Valmar

Autor: Bogdan Alecu

18.12.2020, 00:07 897

Taxa de poluare, timbrul de mediu sau taxa de primă în­matriculare ar putea re­veni în perioada următoare pe agenda au­torităţilor, în condiţiile în care în ul­timii patru ani eliminarea acestora a trans­format România în groapa de gunoi a Eu­ro­pei, iar poluarea a crescut semnifi­ca­tiv în marile oraşe.

„Tema taxei de mediu preocupă multă lume. Pandemia a îngreunat comuni­ca­rea pe această temă, dar din informaţiile pe care le am, din partea autorităţilor, aces­tea sunt preocupate de subiect“, a declarat Brent Valmar, directorul general al Porsche România, cel mai mare importator de pe piaţa locală.

El a subliniat că tot mai mulţi sunt con­ştienţi de pro­blemele legate de po­luare dar şi de sigu­ran­ţă rutie­ră. Ma­şi­ni­le vechi im­portate sunt într-o stare teh­ni­că pre­cară, nu sunt între­ţinute cores­pun­zător şi pun în pericol siguranţa rutieră.

Timbrul de mediu a fost eli­minat în februarie 2017, moment din care s-au importat aproape 2 milioane de rable pe piaţa locală, ceea ce a dus şi la creşterea puternică a traficului în marile oraşe. În timp ce numărul maşinilor a crescut puternic, infrastructura s-a dezvoltat extrem de lent.

„Şi autorităţile au o deschidere din ce în ce mai mare. Anularea taxei de mediu a fost o mare greşeală, iar rezultatul s-a văzut imediat. Avem nevoie de o legislaţie care să ţină cont de valorile emisiilor de dioxid de carbon şi de facilităţi pentru maşinile electrice şi hibride“, a subliniat Brent Valmar.

Mai mult, programele Rabla se vor concentra tot mai mult asupra maşinilor verzi, prin Rabla Plus, cu prime de casare pentru maşini electrice şi hibride de tip plug-in.

România are în prezent cel mai mare bonus acordat maşinilor electrice, de aproape 10.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO