Auto

Borbely: Programul „Rabla“ începe pe 20 martie

Borbely: Programul „Rabla“ începe pe 20 martie

Autor: Bogdan Alecu

10.02.2011, 23:50 23

Programul "Rabla" 2011 va demara în jurul datei de 20 martiedacă bugetul Fondului de Mediu şi ghidul vor fi adoptate săptămânaviitoare, aceasta fiind cea de-a treia amânare a programului decasare din acest an, după ce iniţial trebuia să demareze de la 1februarie, iar după aceea de la 15 februarie.

În România mai sunt peste 200.000 de maşini mai vechi de zeceani, care ar trebui casate, potrivit declaraţiilor lui LaszloBorbely, ministrul mediului din partea UDMR citat de Mediafax.

"Săptămâna viitoare sper să avem bugetul Fondului de Mediu. Pânăatunci nu putem merge mai departe. Până la sfârşitul săptămâniiviitoare sperăm să avem în Monitor şi bugetul şi ghidul", adeclarat Borbely.

În cinci zile de la publicarea în Monitorul Oficial va fianunţată sesiunea de validare pentru cei aproximativ 200 decolectori şi 100 de producători de autoturisme, apoi timp de zecezile se vor putea depune dosarele, care vor fi validate în zecezile, într-un interval asemănător urmând să fie semnatecontractele. "Cred că în jur de 18 - 20 martie va putea începecasarea maşinilor. Nu e o întârziere", a adăugat Laszlo Borbely.Ministrul a subliniat că în ghidul de anul acesta au fost operatemodificări care să asigure un control mai strict al casărilor, eladăugând că speră ca numărul acestora să crească faţă de anultrecut.

Potrivit ministrului mediului, dintre cele aproape 190.0000 demaşini casate anul trecut, cele mai multe aveau o vechime între 15şi 20 de ani. În ceea ce priveşte vânzările de maşini în cadrulprogramului în 2010 au fost achiziţionate 63.000 de maşini noi,pentru fiecare utilizându-se trei vouchere cu o valoare nominală de3.800 lei.

În cadrul programului de anul trecut ministerul mediului aprelungit valabilitatea tichetelor de la 23 noiembrie până pe 31ianuarie 2011, în condiţiile în care la finele lunii noiembrie încăse tranzacţionau pe piaţă aproape 31.000 de vouchere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO