Auto

Bonus pentru Tesla: Germania va acorda constructorului de maşini electrice subvenţii de cel puţin 1 miliard de euro

Bonus pentru Tesla: Germania va acorda constructorului de...

Autor: Mediafax

01.02.2021, 19:53 1068

Producătorul american de vehicule electrice Tesla urmează să primească o finanţare publică de cel puţin 1 miliard de euro în Germania pentru înfiinţarea unei fabrici de baterii lângă Berlin, a informat luni Business Insider, citat de Reuters.

Uniunea Europeană a aprobat săptămâna trecută un plan care include acordarea unui ajutor de stat către Tesla, BMW şi altor companii pentru a sprijini producţia de baterii pentru vehicule electrice şi pentru a ajuta blocul să îşi reducă importurile din China.

Aprobarea de către UE a proiectului european de inovare a bateriei în valoare de 2,9 miliarde de euro, care include mai mult de 40 de companii, urmează lansării în 2017 a Alianţei europene a bateriei pentru a sprijini industria.

Business Insider a citat surse guvernamentale germane spunând că Tesla va primi subvenţii de peste 1 miliard de euro de la guvernul federal şi landul Brandenburg, unde se construieşte fabrica Tesla.

O purtătoare de cuvânt a ministerului economiei germane a declarat că nu este încă clar cât de mult sprijin federal va primi Tesla.

Decizia finală cu privire la valoarea exactă a subvenţiei pentru Tesla va fi luată peste câteva săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO