Auto

Bolt face o nouă mutare în România. Platforma de transport lansează serviciul de închiriere de trotinete electrice

Bolt face o nouă mutare în România. Platforma de...

Autor: Dorin Oancea

07.07.2020, 10:35 1232

Platforma de transport Bolt lansează marţi serviciul de închiriere de trotinete electrice. În Bucureşti vor fi folosite noile trotinete electrice construite după un design propriu, creat de inginerii Bolt din Estonia, anunţă compania.

Bolt dezinfectează zilnic trotinetele şi le recomandă tuturor utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini şi / sau mănuşi atunci când se deplasează cu trotineta.

Utilizatorii care au deja instalată aplicaţia Bolt vor vedea o pictogramă după actualizarea acesteia. Atingerea pictogramei îi va duce în interfaţa de închiriere a trotinetelor. Persoanele care nu au încă aplicaţia Bolt instalată, o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store. Trotineta poate fi deblocată prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicaţia va arăta instrucţiunile de folosire a acesteia şi cum să fie parcată în siguranţă la final.

Deblocarea trotinetei electrice va costa 0 lei şi fiecare minut 0,1 lei. De exemplu, o plimbare de 10 minute, ceea ce este suficient pentru a acoperi câţiva kilometri în oraş, va costa 1 leu.

Trotinetele vor fi amplasate în centrul Bucureştiului, în hub-uri de transport şi în alte locuri frecventate precum Piaţa Unirii, Cişmigiu, Piaţa Romană, Piaţa Universităţii, zona Pipera-Aurel Vlaicu, zona Herăstrău. La sosire, utilizatorii pot să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferinţă lângă un loc de parcare pentru biciclete. Trotinetele pot fi lăsate în centrul oraşului, în zona marcată pe hartă, în aplicaţie.

Dacă utilizatorul lasă trotineta în afara zonei desemnate, va fi amendat cu suma de 100 de lei.

Bolt va distribui sute de trotinete în Bucureşti şi va fi gata să crească numărul acestora la cererea utilizatorilor. Trotinetele Bolt sunt dotate cu trackere GPS încorporate pentru a furniza date despre locaţiile de preluare şi ridicare. În fiecare dimineaţă, Bolt va redistribui trotinetele către locurile desemnate.

În Bucureşti, Bolt va folosi un model de trotinetă personalizat, cu viteza maximă de 25 km / h şi care poate merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare. Autonomia reală depinde de utilizare.

Bolt operează în prezent trotinete în 21 de oraşe din Europa şi se extinde în oraşe noi în fiecare săptămână.

Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, a fost înfiinţată de Markus Villig, în 2013. Compania are peste 30 de milioane de utilizatori înregistraţi în peste 35 de ţări din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO