Auto

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliul Concurenţei: Cei afectaţi de scoaterea sortimentul de benzină Eco Premium pot primi despăgubiri

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliul Concurenţei:...

Autor: Mona Scarisoreanu

19.01.2017, 15:06 245

“Toţi aceea care au fost afectaţi de scoaterea de pe piaţă a sortimentului de benzină respectiv, pentru care cele şase companii petroliere au fost amendate, care poate au fost nevoiţi să-şi schimbe maşinile, ar putea primi despăgubiri pe baza deciziei CC. Este vorba despre o directivă europeană, pe care urmează să o transpunem în legislaţia naţională în următoarele luni şi care care facilitează despăgubirea victimelor acţiunilor anticoncurenţiale”, a declarat Bogdan Chiriţoiu.

Reamintim că, anul trecut, Autoritatea de Concurenţă a amendat şase companii petroliere pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale privind eliminarea de pe piaţă a unui sortiment de benzină (Eco Premium).

Chiriţoiu a arătat că, într-o situaţie anterioară, una dintre companiile investigate a ales să plătească despăgubiri victimelor practicilor anticoncurenţiale şi să-şi reducă astfel amenda.

“Compania din Otopeni şi-a recunoscut vinovăţia şi, ca să primească o reducere a amenzii, s-a angajat să plătească despăgubiri celor care au achitat în plus pentru conectarea la sistemul de gaze. Vrem ca în deciziile noastre să înglobăm un plan de despăgubiri ale victimelor practicilor anticoncurenţiale, reducând amenzile pentru companii. Este o practică preluată din Statele Unite, care funcţionează şi în Europa”, a adăugat preşedintele CC.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO