Auto

Bogdan Alecu, editor al ZF: Piaţa auto va creşte cu cel puţin 10% în 2016

Autor: Roana Rotaru

05.01.2016, 16:25 438

În industria auto  se proconizează că în 2016  vânzările de maşini noi vor creşte cu peste 10%, susţinute de un nou program Rabla, producţia de maşini va tura din nou motoarele spre 400.000 de unităţi, iar producţia de componente auto va continua creşterea susţinută şi prin ajutoare de stat acordate companiilor străine: „Piaţa auto creşte cu cel puţin 10 %  cu noi modele care vor apărea pe piaţă: Au trecut 8 ani de la boom-ul auto din 2008 acele maşini s-au invechit şi trebuie înlocuite.

Clienţii se duc şi spre second hand şi spre maşini noi, în special firmele. Pe partea de vânzări trebui să avem un an foarte bun, dacă anul trecut am avut o creştere de 18%, în sfârşit peste 100.000 de autotorism noi vândute, iar anul acesta am putea avea o creştere mai mare din cauza că s-au învechit maşinile şi datorită scăderii TVA” a explicat Bogdan Alecu- editorul auto al ZF. 

Piaţa construcţiilor va creşte cu cel puţin 10% susţinută atât de noile clădiri de birouri din Capitală şi marile oraşe, cât şi de noile proiecte rezidenţiale: „Clinetul îşi doreşte să cumpere un apartament,dar nu îşi permite unul cu 3 camere sau mai aproape de centru. Cladirile de birouri şi mall-urile  atrag şi clădirile de apartamente, merg mână în mână, cum e la Afli Palace Cotroceni, spre exemplu, cladirile de birouri atrag şi clădiri rezidenţiale”, a adăugat el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO