Auto

BMW România a înregistrat o comandă pentru prima flotă de maşini electrice i4

BMW România a înregistrat o comandă pentru prima...

Autor: Bogdan Alecu

07.10.2021, 08:58 2249

BMW România, prin dealerul APAN Iaşi a înregistrat prima comandă pentru o flotă de automobile electrice i4 cu o valoare de peste 250.000 de euro. Comanda a fost înregistrată cu posibilitatea de a fi extinsă.

"O primă flotă de un sfert de milion de Euro cu aproape jumătate de an înainte de lansare înseamnă un start important. La acestea se adaugă câteva zeci de comenzi ferme care confrimă succesul de care se bucură BMW i4 şi în România", explică Josef Reiter, director general BMW Group România. Comanda vine cu aproape cinci luni înainte de a fi lansat pe piaţă noul model. De asemenea, alte zeci de comenzi ferme au fost anunţate la nivel naţional potrivit datelor BMW România.

Noul BMW i4 are un preţ de început în România de 52.955 de euro, cu TVA inclusă şi fără a include programele guvernamentale Rabla sau Rabla Plus.

Cei de la BMW au subliniat că şi pentru SUV-ul electric iX s-au înregistrat deja comenzi, iar producţia alocată următoarelor luni este deja alocată.

BMW iX vine ca o alternativă electrică într-un segment de piaţă unde BMW este cel mai puternic reprezentat – SUV-urile din segmentul superior care reprezintă cea mai mare cotă din vânzările mărcii în România, cu debutul planificat pentru jumătatea lunii noiembrie a acestui an.

"Cu BMW i4 şi BMW iX avem două modele electrice care intră pe segmente deosebit de apreciate. Răspunsul pieţei este unul excepţional – începem deja cu un număr important de zeci de comenzi ferme înainte de lansare. Avem alături de noi o reţea de dealeri care vând automobile electrice de mai bine de cinci ani, au experienţă şi oameni pasionaţi. Estimăm că până la sfârşitul anului aproximativ 20% din vânzările BMW şi 30% din vânzările MINI în România vor fi deja modele electrificate, electrice şi plug-in. Avem produse foarte bune, noi modele importante planificate în perioada următoare şi o reţea puternică. Suntem poziţionaţi pentru a face electrificarea main stream pentru BMW Group în România", a declarat Josef Reiter.

Spre comparaţie, potrivit datelor din piaţă, la finalul lunii august Tesla înregistrase comenzi – cu 100 de euro avans – pentru circa 800 de maşini pe piaţa locală.

Maşinile elecrice şi hibride au înregistrat o creştere de 3% în primele şase luni ale acestui an, la aproape 2.900 de unităţi, în condiţiile unei pieţe auto care a înregistrat o scădere de 31% în acelaşi interval în condiţiile în care pandemia de coronavirus a afectat piaţa.

"În continuare este de aşteptat ca în acest an achiziţiile de autoturisme verzi să înregistreze volume semnificativ mai mari decât cele din anul anterior, acestea fiind, în mare măsură, stimulate de programul Rabla Plus, care a avut o contribuţie importantă la creşterea vânzărilor. La această dată, programul înregistrează peste 1.000 de rezervări pentru autoturisme electrice şi plug-in, faţă de 640 anul trecut", au spus oficialii APIA.

Ponderea maşinilor diesel a continuat să scadă, ajungând la 22,7% în iunie, faţă de 43% în aprilie şi 27,7% în mai. Per total, dieselurile au reprezentat 29% cotă în primul semestru, faţă de 28,4% în perioada similară din 2019. Spre deosebire de anul trecut, de la 1 ianuarie 2020 a intrat în vigoare limita de 95 g CO2/km la nivel de flotă a unui grup auto, iar dieselurile au fost din nou promovate intens tocmai pentru că emisiile de dioxid de carbon ale acestora sunt mai mici decât în cazul motorizărilor pe benzină.

În cazul maşinilor electrice, vânzările acestora au continuat să urce, datorită programului Rabla Plus, cu 31% la 600 de unităţi, în timp ce hibridele plug-in au urcat cu 108% la 266 de unităţi în timp ce hibridele "obişnuite" au scăzut cu 9% la 2.023 de unităţi.

Pe de altă parte, în top cele mai bine vândute au intrat mărci precum Skoda, datorită noului Citigo electric, ce poate fi achiziţionat cu 20.000 de euro plus Rabla Plus.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO