Auto

Bicicleta, vehiculul prezentului şi al viitorului

Bicicleta, vehiculul prezentului şi al viitorului

Autor: Pro Sport

28.07.2014, 09:37 1076

Bicicleta devine mijlocul de transport alternativ cel mai căutat în ultimul timp. Dacă investeşti între 600 şi 800 de euro, poţi scăpa de cheltuielile unei maşini: benzina, asigurarea, schimbul de ulei şi schimbul de piese.

Mersul pe bicicletă se transformă uşor-uşor, şi în România, în mod de viaţă. Sunt deja mulţi oameni care folosesc acest mijloc de transport alternativ pentru a ajunge  la serviciu, la piaţă sau în parc. În Timişoara, au apărut din acest an poliţiştii pe biciclete, care veghează parcurile şi locurile unde nu se poate circula cu maşina.

Problema bicicliştilor profesionişti (i-am numit aşa pe cei care merg aproape zilnic pe bicicletă), dar şi a celor amatori (care folosesc bicla doar în weekend sau ocazional) este aceea a pistelor pentru acest mijloc de transport. Pistele, dacă există, sunt de cele mai multe ori formale sau făcute pentru a mai îmbogăţi şi mai mult vreun îmbogăţit al vremurilor, pentru că, practic, nu pot fi folosite. Siguranţa bicicliştilor este aproape inexistentă. În Bucureşti, există totuşi un proiect de hotărâre pentru construirea unor astfel de piste, dar ar mai trebui aprobat şi un ghid de proiectare pentru ca proiectul să fie viabil. De ce nu se aprobă, asta nu mai ştim! Şi ca să vedeţi ce amploare a luat mersul pe bicicletă şi în România, primarul din Târgu Mureş vrea să acceseze fonduri europene pentru construirea unor piste suspendate pentru biciclete! Asta e deja SF!

Dar ce ar trebui să ştii dacă vrei să renunţi de mâine la maşină şi să te apuci de biciclit?

Citiţi articolul integral pe www.prosport.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO