Auto

„Baby Lightning” – Ford vine în Europa cu Ranger Plug-in Hybrid

Autor: Bogdan Alecu

19.09.2023, 09:31 295

Ford extinde familia globală de pick-upuri cu primul Ranger hibrid de tip plug-in, cu un sistem Pro Power Onboard care permite acces la energie şi atunci când se lucrează în mod  off-grid. Noua utilitară va fi disponibilă în Europa la începutul anului 2025.

Miza o reprezintă modul cu emisii zero, care permite accesul în zone unde maşinile cu motoare pe combustie nu au sau nu vor avea voie.

Mai mult, precum F150 Lightning din Statele Unite, maşina va dispune de un sistem Pro Power Onboard care poate înlocui un generator sau alimenta un sit de campare.

Producţia primului Ranger Plug-in Hybrid va începe la sfârşitul anului 2024, cu livrări către clienţi la începutul anului 2025.

„ Ranger Plug-in Hybrid va ajuta clienţii să avanseze într-un viitor electrificat, cu mai multă încredere şi capacitate decât oricând, menţinând în acelaşi timp Ranger în fruntea inovaţiei şi a liderului în segmentul de camionete de dimensiuni medii”, a spus Hans Schep, director general Ford Pro Europa.

Ranger Plug-in Hybrid dispune de un motor Ford EcoBoost pe benzină de 2,3 litri cu un motor electric şi un sistem de baterii reîncărcabile - permiţându-i, de asemenea, să fie condus în modul pur electric pentru o autonomie de circa 45 de kilometri. Spre comparaţie, versiunile Ranger cu motoare pe combustie au două motoare de 3 litri, unul diesel şi unul pe benzină.

Capacitatea maximă de remorcare cu frânare a Ranger Plug-In Hybrid este de 3.500 kg - la fel ca şi restul gamei Ranger.

 



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO