Auto

Autorităţile Rutiere Române eliberează autorizaţii taximetriştilor şi în weekend

Autorităţile Rutiere Române eliberează autorizaţii...

Autor: Laura Albu

01.02.2020, 17:31 66

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a anunţat că Autorităţile Rutiere Române funcţionează sâmbătă şi duminică pentru elibararea autorizaţiilor de transport alternativ, iar până în prezent au fost transmise 1055 la nivelul Capitalei, potrivit unui comunicat.

În contextul intrării în vigoare începând cu data de 1 februarie 2020, a dispoziţiilor O.U.G. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor informează că situaţia înregistrată la nivelul Autorităţii Rutiere Române este următoarea:

• Până în prezent dintr-un total de 1908 de autorizaţii de transport alternativ emise la nivelul ţării, la nivelul municipiului Bucureşti au fost emise 1055, iar nivelul judeţului Ilfov 444.

• Totodată, în cazul copiilor conforme ale autorizaţiei de transport, la nivelul României avem un total de 11077 din care pentru Bucureşti au fost emise 6196, iar pentru judeţul Ilfov 3104.

• Numărul ecusoanelor eliberate la nivelul ţării este de 33299 din care pentru Bucureşti 18888 iar pentru judeţul Ilfov 8618.

• Numărul total al certificatelor de atestare a pregătirii profesionale emise este de 20023, din care pentru Bucureşti sunt 11225, iar pentru judeţul Ilfov 2104.

Pentru a se asigura implementarea corespunzătoare a legislaţiei care produce efecte începând cu data de 1 februarie 2020, la nivelul Autorităţii Rutiere Române funcţionează o structură de coordonare formată din 12 persoane din cadrul personalului existent la nivelul structurii centrale şi 8 persoane detaşate de la agenţiile teritoriale (2 persoane de la Agenţia teritorială Călăraşi, 2 persoane de la Agenţia teritorială Prahova şi câte o persoană de la agenţiile teritoriale ARR din judeţele Constanţa, Dâmboviţa, Buzău, Giurgiu).

De asemenea, sâmbătă, 01.02.2020 între orele 09:00 - 14:00, persoanele interesate s-au putut prezenta la Agenţia Teritorială A.R.R. - Bucureşti şi Agenţia Teritorială A.R.R. - Ilfov pentru eliberarea documentelor pentru transportul alternativ, respectiv:
• Autorizaţii pentru transportul alternativ cu autoturism şi conducător auto;
• Copii conforme ale autorizaţiei pentru transportul alternativ;
• Ecusoane transport alternativ;
• Certificate de atestare a pregătirii profesionale pentru conducătorii auto care efectuează transport în regim de închiriere.

În ceea ce priveşte sediul central al ARR, duminică activitatea se va desfăşura între orele 9-16, doar pentru soluţionarea dosarelor deja depuse. Soluţionare dosarelor se face în circa 6 zile lucrătoare faţă de termenul de 15 zile lucrătoare prevăzut de norma legală. Toţi cei interesaţi pot accesa portalul dedicat transportului alternativ http://ta.arr.ro şi pe baza numărului de înmatriculare pot afla stadiul de soluţionare al dosarelor.

“ Cei care prestează un serviciu public în interesul cetăţenilor să ştie că atunci când e nevoie să se mobilizeze, ca să poată satisface cerinţele venite de la cetăţeni, să o facă fără ezitare. Doar aşa se poate căpăta încredere în instituţiile statului. Sunt sigur că cei cu care lucrez au înţeles exact ceea ce îmi doresc de la ei, în relaţia cu cetăţeanul” a declarat ministrul Lucian Bode.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO