Auto

Autonet Group Holding a demarat construcţia centrului de distribuţie de 30 mil. euro din Moldoveneşti, judeţul Cluj

Autonet Group Holding a demarat construcţia centrului de...

Autor: Laurentiu Cotu

09.11.2021, 17:03 396

Autonet Group Holding (AGH), unul dintre cei mai importanţi jucători din segmentul aftermarket auto din Europa Centrală şi de Est, parte a grupului elveţian Swiss Automotive Group (SAG), a demarat lucrările de construcţie la noul său centru de distribuţie din Moldoveneşti, în apropierea oraşului Turda, judeţul Cluj, o investiţie de 30 mil. euro.

Centrul de lângă Turda face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a infrastructurii logistice a grupului Autonet, care mai include încă două astfel de centre, în Bucureşti şi Budapesta. Obiectivul principal al acestui proiect este eficientizarea aprovizionării şi distribuţiei mărfii către clienţii din regiunea Europei Centrale, fiecare dintre cele trei depozite fiind echipate cu module robotizate de stocare AutoStore, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Reprezentanţii Autonet Group Holding au mai spus că au fost finalizate planurile unui depozit şi în Belgrad, pentru care au început demersurile de obţinere a autorizaţiilor.

’’Condiţiile speciale din ultimii doi ani au făcut ca lucrările să fie puţin decalate faţă de planul iniţial, însă acum ne bucurăm că am reuşit să începem construcţia acestui nou centru de distribuţie, care reprezintă o investiţie de 30 de milioane de euro. Alături de depozitele din Bucureşti şi Budapesta, această nouă unitate face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare, al cărui valoare totală se ridică la 55 de milioane de euro.’’, a spus Cristian Matei, director operaţional în cadrul companiei Autonet Import, parte a Autonet Group Holding.

Noul centru de distribuţie Autonet va fi amplasat pe un teren de 11 hectare şi va avea o suprafaţă totală de 22.700 de metri pătraţi şi 49 de porţi de încărcare/descărcare. Modulul automat AutoStore va conţine 120.000 de cutii sau unităţi de stocare, 70 de roboţi şi 20 staţii de lucru. Adiţional, depozitul va include şi spaţiu de depozitare pentru 12.000 de paleţi. În momentul în care va fi dat în folosinţă, centrul de distribuţie Autonet de lângă Turda va deveni, alături de cele din Satu-Mare şi Bucureşti, unul dintre cele mai importante hub-uri logistice din România, potrivit comunicatului de presă transmis de companie.

Autonet Group Holding (AGH) este unul dintre cei mai importanţi jucători din segmentul aftermarket auto din Europa Centrală şi de Est, fiind prezent în 5 ţări (România, Ungaria, Slovacia, Slovenia şi Serbia) şi este compus din 14 companii. AGH este prezent pe piaţa locală prin companiile Autonet Import şi Lubexpert România. AGH face parte din grupul elveţian Swiss Automotive Group (SAG).

Compania Autonet Import a fost fondată în anul 1996, în plin avânt antreprenorial pe piaţa locală, de oamenii de afaceri Zoltan Kondor şi Mihaly Lieb din Satu Mare. În urmă cu şase ani, 51% din capitalul companiei Autonet Import a fost preluat de elveţienii de la Swiss Automotive Group, într-o tranzacţie de câteva zeci de milioane de euro, potrivit datelor de la acel moment. Mihaly Lieb şi Zoltan Kondor sunt unii dintre cei mai discreţi antreprenori locali, astfel că există puţine informaţii despre ei. Compania Autonet Import a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 1,346 mld. lei (279,3 mil. euro), un profit net de 33 mil. lei (6,8 mil. euro), având un număr mediu de 1.150 de angajaţi, conform datelor publice.

Recent, acţionarii Autonet Group Holding (AGH), parte a grupului elveţian Swiss Automotive Group, au încheiat o tranzacţie cu distribuitorului de piese auto Augsburg International (AL), controlat de antreprenorii Marius Constantinoiu şi Gina Iordache, pentru prelurea pachetului majoritar de acţiuni al AL. În urma finalizării tranzacţiei, Autonet Group Holding (AGH) va avea o participaţie de 51% din Augsburg International (AL), în timp ce actualii acţionari ai AI vor deţine 49% din acţiuni. 

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO