Auto

Audi şi Toyota încep să recruteze români pentru joburile vacante din străinătate

Audi şi Toyota încep să recruteze români pentru...

Autor: Corina Mirea

04.08.2015, 17:59 1504

Companii precum Toyota, Audi sau Lear Corporation au în prezent anunţuri de recrutare publicate pe site-urile de joburi din România prin care încearcă să atragă candidaţi pentru ofertele de muncă interne din Ungaria, spre exemplu sau pentru alte ţări europene, arată o analiză a ZF realizată pe baza informaţiilor publicate pe site-urile de recrutare online eJobs şi BestJobs.

„Este o strategie de recrutare relativ nouă şi poate fi generată de mai multe motive. Primul ar fi costurile mai reduse ale forţei de muncă româneşti. Vorbim despre o situaţie similară cu a specialiştilor în medicină, care, deşi se duc pe salarii mult mai mari în afară, aceştia tot câştigă mai puţin decât medicii de acolo. Cred că un angajat român din industria auto, cu ceva experienţă la activ, poate să câştige chiar şi cu 40% mai puţin ca unul ce are acelaşi CV, dar care s-a născut afară“, este de părere Diana Andreescu, business development manager al Pro Solutions Agency, firmă de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară. Discrepanţa salarială poate ajunge şi la 50%-60% în cazul unor poziţii pentru care se recrutează proaspăt absolvenţi sau candidaţi fără experienţă în domeniu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO