Auto

Atenţie, şoferi: CNAIR a montat opt noi camere video pentru controlul rovinietei

Atenţie, şoferi: CNAIR a montat opt noi camere video...

Autor: Alexandru Nanu

13.07.2019, 12:37 1841

Începând de la jumătatea acestei săptămâni, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a pus în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România 8 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul căroră vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta), în vederea sancţionării cu amenda contravenţională, conform prevederilor OG 15/2002 cu modificările şi completările ulterioare, scrie în cel mai recent comunicat de presă al instituţiei.

Punctele de control care au fost puse în funcţiune în data de 03.07.2019, sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Bechet, Cenad, Giurgiu, Lunga, Nădlac II (Autostrada A1), Negru Vodă, Ostrov şi Porţile de Fier I.

Astfel, după punerea în funcţiune a celor 8 camere, vor fi 82 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi.

Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deţinut de CNAIR.

"Adresăm conducătorilor auto rugămintea de a verifica înainte de a utiliza reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi valabilitatea rovinietei", scrie în comunicatul CNAIR.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNAIR a pus la dispoziţia acestora, pe portalurile web www.cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinieta) şi www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO