Auto

ASF a sancţionat societăţile de asigurare Gothaer, Grawe şi Uniqa pentru informaţii incomplete legate de contracte, deficienţe în procedurile interne, respectiv calculul eronat al unor taxe

ASF a sancţionat societăţile de asigurare Gothaer,...

Autor: Roxana Rosu

15.10.2019, 11:57 234

Autoritatea de Supraveghere FInanciară a sancţionat în urma controalelor periodice societăţile de asigurare Gothaer, Grawe şi Uniqa pentru anumite deficienţe în funcţionarea mecanismelor de control intern sau a procedurilor.

În cazul Uniqa Asigurări de Viaţă, ASF a acordat o amendă de 40.000 lei, după  ce a constatat că pentru anumite produse de asigurare nu au fost furnizate clienţilor toate informaţiile privind condiţiile contractului sau au fost furnizate într-o manieră neconformă, iar în unele cazuri modalitatea de calcul a primelor de asigurare nu a fost realizată pe baze actuariale general acceptate. Societatea trebuie să transmită ASF un plan de măsuri în vederea remedierii aspectelor constatate.

Gothaer Asigurări Reasigurări a fost sancţionată cu avertisment pentru anumite deficienţe ce ţin de modalitatea de reflectare în procedurile interne a anumitor activităţi. De asemenea, societatea a fost sancţionată şi pentru  disfuncţionalităţi în elaborarea unor documente pe care aceasta are obligaţia să le întocmească.

Tot cu avertisment a fost sancţionată şi Grawe România Asigurare, pentru calculul eronat al obligaţiilor legale privind contribuţia la Fondul de Garantare a Asiguraţilor, privind taxa RCA şi taxa de funcţionare.

Societăţile au dreptul de a contesta sancţiunea în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei Consiliului ASF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO