Auto

ASF a publicat tarifele de referinţă RCA pentru perioada următoare

ASF a publicat tarifele de referinţă RCA pentru...

Autor: Mircea Nica

10.04.2020, 11:53 761

Tarifele de referinţă pentru perioada următoare, calculate de compania de consultanţă Ernst & Young, au fost publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit informaţiilor transmise de autoritate.

”Din analiza tarifelor publicate astăzi remarcăm faptul că nu există variaţii semnificative faţă de cele anterioare, ceea ce ne indică o stabilitate la nivelul pieţei. Vorbim de evoluţii marginale, normale pentru o piaţă liberă. Ne uităm cu mare atenţie la tarifele de pe piaţa RCA şi suntem pregătiţi să adoptăm toate măsurile legale pentru a preîntâmpina eventualele dezechilibre pe acest segment”, a transmis Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF.

Tarifele de referinţă estimate au la bază evoluţia daunalităţii aferentă unei perioade de cinci ani. Publicarea tarifelor de referinţă reprezintă un demers de transparenţă şi nu reprezintă tarife la care sunt încheiate poliţele RCA în piaţă, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

Majorarea tarifelor de referinţă oferă spaţiu asigurătorilor să majoreze primele efective la care se vând poliţele RCA, însă majorarea tarifelor de referinţă nu înseamnă neapărat şi o majorare a tarifului efectiv de vânzare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO