Auto

Argentina devine a şaptea ţară în care se va produce Logan, după o investiţie de 100 mil. $

Logan este modelul care a marcat momentul de cotitură în evoluţia mărcii Dacia pe pieţele mondiale.

Logan este modelul care a marcat momentul de cotitură în evoluţia mărcii Dacia pe pieţele mondiale.

Autor: Bogdan Alecu

12.03.2015, 09:20 674
Grupul Renault va investi 100 mil. dolari (92 mil. euro) în demararea producţiei modelelor Logan, Sandero şi Sandero Stepway în Argentina, investiţia acoperind atât dezvoltarea unei reţele locale de furnizori cât şi modernizarea uzinei locale, producţia celor trei modele fiind programată pentru a porni la mijlocul anului viitor.
 
„Argentina este o locaţie-cheie pentru Grupul Renault în ceea ce priveşte dezvoltarea strategiei de producţie dar şi a creşterii vânzărilor în regiunea Americilor. Ţinta este de a menţine această expansiune şi de a întări «amprenta» mărcii în această ţară“, a spus Thierry Kosas, CEO al Renault Argentina cu ocazia împlinirii a 60 de ani a producţiei în uzina Santa Isabel din Cordoba, Argentina. Noua platformă va permite constructorului să adauge ulterior în producţie viitoare modele pe termen mediu şi lung.
 
În urma acestei in­vestiţii, Argentina ar deveni a şaptea ţară în care se produce modelul Logan, după România, India, Ma­roc, Rusia, Columbia şi Brazilia.
 
Producţia modelelor Logan, Sandero şi Sandero Stepway va demara în Argentina la mijlocul anului viitor, iar vânzările vor începe în ultimul trimestru din 2016.
 
Începând cu această săptămână, pe o perioadă de 20 de luni, Renault va demara investiţia în cinci zone, întâi  pentru a dezvolta reţeaua locală de furnizori pentru componente precum scaune, elemente de caroserie, evacuare sau sistem de frânare, urmate de moder­nizarea uzinei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO