Auto

Apple negociază cu producătorii chinezi de baterii CATL şi BYD, în căutarea furnizorului pentru viitoarea maşină Apple

Apple negociază cu producătorii chinezi de baterii CATL...

Autor: Alex Ciutacu

08.06.2021, 13:40 131

Gigantul american Apple a demarat negocierile cu companiile CATL şi BYD, din China, în contextul în care îşi caută un furnizor de baterii pentru autovehiculul pe care vrea să îl lanseze producătorul de iPhone-uri, conform unor surse citate de Reuters.

Negocierile sunt în fază incipientă şi nu este clar dacă Apple va ajunge un acord cu una dintre cele două companii. Sursele citate de agenţia de presă relatează că americanii vor ca viitorul furnizor de baterii să-şi construiască o facilitate de producţie în SUA.

De cealaltă parte, CATL nu ar fi înclinată spre o facilitate de producţie pe teritoriu american, în contextul tensiunilor existente între Washington şi Beijing. Totodată, furnizorul Tesla întrevede şi o problemă de costuri.

Apple nu a ieşit încă public cu planurile de a-şi construi propriul autovehicul, însă zvonurile circulă în piaţă deja de câţiva ani. Pentru context, CATL este cel mai mare producător de baterii pentru industri auto din lume, iar BYD ocupă locul 4 în acelaşi clasament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO