Auto

APIA: Piaţa auto va fi în aprilie la jumătate faţă de martie. Dealerii lucrează, repară maşini şi livrează, însă la un nivel mai scăzut

APIA: Piaţa auto va fi în aprilie la jumătate faţă...

Autor: Bogdan Alecu

17.04.2020, 00:05 781

♦ Cristian Milea, preşedintele APIA, a subliniat că asociaţia a făcut lobby pentru ca activitatea din piaţa auto să fie reglementată prin Ordonanţa Militară 8, iar clientul acum ştie explicit faptul că poate merge la dealer pentru a cumpăra un automobil sau pentru a-l repara.

Dealerii şi importatorii auto se aşteaptă la o scădere considerabilă a înmatriculărilor de maşini în luna aprilie, iar dacă în martie declinul a fost de 32%, luna aceasta volumul pieţei ar putea ajunge la 3.000 – 3.500 de unităţi, adică la o scădere de peste 60%.

Volumul ar ajunge prac­tic la valori similare cu cele din anii 2011-2012 în lu­nile fără un program Rabla în derulare.

„În prima jumătate a lu­nii aprilie piaţa auto locală a în­registrat o scădere impor­tan­tă, atât faţă de luna ante­rioa­ră, cât şi fa­ţă de aprilie anul trecut. Scă­derea este una destul de mare, dar fireas­că în ac­tua­le­le condiţii“, a declarat Cristian Milea, pre­şedin­te­le Asociaţiei Produ­cătorilor şi Impor­ta­torilor de Automobile din România (APIA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO