Auto

Andrei Clodius, head of product, UrbanAir: Criza Covid-19 ne-a arătat că există şi alte soluţii de mobilitate, dincolo de maşina pe care o ţii în faţa blocului

Videoconferinţa „ZF IT Generation - Cum traversează criza şi ce planuri de viitor au furnizorii locali de servicii de mobilitate?”

Andrei Clodius, head of product, UrbanAir: Criza Covid-19...

Autor: Alex Ciutacu

27.07.2020, 12:23 170

Nevoile de mobilitate s-au schimbat odată cu restricţiile aduse de criza coronavirusului, atât pe plan local, cât şi pe plan global, ceea ce ar putea încuraja avansul soluţiilor de mobilitate alternativă în România, a explicat Andrei Clodius, head of product, UrbanAir, în cadrul videoconferinţei „ZF IT Generation - Cum traversează criza şi ce planuri de viitor au furnizorii locali de servicii de mobilitate?”.

„Cred că această criză a fost pozitivă pentru piaţa de mobilitate alternativă, întrucât a adus un nivel de conştientizare mai ridicat şi a pus multă lumină asupra faptului că există altceva în afară de a deţine o maşină şi a o ţine parcată în faţa blocului sau pe stradă, în trafic 24 de ore din 24. Asta e şi misiunea noastră de comunicare: nu este nevoie să deţii o maşină, există multe alte soluţii alternative”, a declarat Andrei Clodius, head of product al agregatorului de soluţii de mobilitate alternativă UrbanAir, lansat anul acesta de Neobility.

Lansat în urmă cu aproape trei luni, UrbanAir a ajuns la câteva mii de utilizatori activi. Într-o perspectivă de piaţă, reprezentanţii serviciului au punctat că România este un exemplu pozitiv în ceea ce priveşte mobilitatea alternativă din urban.

„Mi se pare că România şi Bucureştiul, în special, este un exemplu pozitiv pe mobilitate urbană. În Bucureşti sunt 13 operatori de mobilitate alternativă, comparabil cu alte capitale europene, în Madrid sunt circa 20 de operatori şi cred că Bucureşti şi România reprezintă un cadru interesant din punct de vedere tehnologic. Este o piaţă care adoptă repede noile tehnologii şi este pozitiv comparabilă cu tot ce se întâmplă în exterior”, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO