Auto

Anchetele continuă în scandalul Dieselgate: Un tribunal german examinează implicarea fostului CEO Volkswagen, Martin Winterkorn, în manipularea pieţelor

Anchetele continuă în scandalul Dieselgate: Un tribunal...

Autor: Alex Ciutacu

24.09.2020, 14:49 100

Un tribunal din Germania a început marţi să examinează implicarea lui Martin Winterkorn, fost CEO Volkswagen, în manipularea pieţei, în cadrul scandalului Dieselgate, potrivit Reuters.

Winterkorn şi alţi executivi de la Volkswagen se confruntă cu acuzaţii referitoare la rolul pe care l-au jucat atunci când au permis producătorului auto să scoată pe şosele vehicule cu un nivel al emisiilor peste limita legală. Mai mult, aceştia sunt cercetaţi şi acuzaţi şi pentru că nu au informat corespunzător investitorii în legătură cu dimensiunea fraudei pe care au întocmit-o.

Producătorul auto a plătit deja amenzi şi penalizări de peste 30 de miliarde de euro, după ce scandalul Dieselgate a izbucnit în septembrie 2015.

Tribunalul german examinează dacă Volkswagen avea responsabilitatea să de a informa mai devreme investitorii în legătură cu dimensiunea potenţialelor amenzi la care compania este expusă. Compania a declarat până acum că nu poate estima nivelul potenţial al sancţiunilor la care este expusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO