Auto

Analiză: merită sau nu să cumperi un hibrid plug-in sau o maşină electrică?

Analiză: merită sau nu să cumperi un hibrid plug-in...

Autor: Adrian Mihălţianu

12.05.2015, 11:33 1715

Iniţiativa binevenită a Guvernului de a subvenţiona parţial cumpărarea de maşini electrice, cu emisii zero, a reaprins interesul faţă de acest vechi şi totodată foarte nou tip de propulsie. Dar merită să cumperi o maşină electrică sau de tip plug-in hybrid? Să vedem avantajele şi dezavantajele, într-un mic ghid de cumpărare a unor astfel de maşini.

După cum probabil ai aflat, Guvernul oferă până la circa 6.700 de euro bonusuri cumulate pentru a sprijini cumpărarea unei maşini electrice, cu emisii zero de CO2. Din păcate, maşinile de tip hibrid plug-in (cu motor pe combustie internă combinat cu motor sau motoare electrice, şi ale căror acumulatori pot fi încărcaţi de la priză) nu beneficiază decât de un bonus sensibil mai mic: 3.250 de lei (bonus 700 lei pentru emisii CO2 sub 100 g/km şi bonus 2.500 de lei pentru acest tip de autovehicul). Chiar şi aşa, împreună cu un tichet Rabla, se ajunge la un discount de 10.000 de lei, care nu e chiar de trecut cu vederea. Dar dacă vrei să cumperi o maşină de tip hibrid, hibrid plug-in sau electrică, merită să iei în calcul cele de mai jos.

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO