Auto

ALD Automotive a încheiat anul trecut cu afaceri de 30,5 milioane euro

ALD Automotive a încheiat anul trecut cu afaceri de 30,5...

Autor: Emil Popescu

15.03.2016, 11:50 523

Compania de leasing operaţional ALD Automotive a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 30,5 milioane euro, calculată pe baza sistemului contabil internaţional, evoluţia fiind susţinută de majorarea flotei şi a numărului de clienţi, potrivit unui comunicat al companiei.

În 2014, ALD Automotive a înregistrat o cifră de afaceri de 30,2 milioane euro calculată conform standardelor internaţionale, respectiv de 160 milioane lei (36 milioane euro) potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Flota companiei a ajuns la 8.876 de autovehicule, cu 6% mai multe decât în 2014, cea mai mare investiţie derulată anul trecut fiind extinderea parcului auto cu 1.800 de maşini, se arată într-un comunicat al firmei.

Din numărul total de contracte, 80% sunt de leasing operaţional full service şi 20% de administrare a flotei auto. În ceea ce priveşte portofoliul de clienţi, acesta a crescut cu 26%, la 336 de companii din farma, servicii financiare, FMCG sau telecom.

”Evoluţia ascendentă a fost susţinută de diversificarea portofoliului pe segmente de clienţi şi dezvoltarea de noi servicii şi iniţiative destinate nevoii de mobilitate a acestora. Anul trecut a însemnat pentru ALD Automotive abordarea unei noi nişe de piaţă, cea a IMM-urilor, şi consolidarea poziţiei de precursor în materie de servicii inovatoare şi personalizate”, se precizează în comunicat.

De asemenea, un alt segment de business în creştere este platforma de licitaţii online pentru maşini uzate, ALD carmarket. De la lansarea ei, în martie 2010 şi până la finalul anului 2015, dealerii şi comercianţii au cumpărat online peste 7.000 de autovehicule returnate la finalul contractelor.

ALD Automotive este filiala BRD – Groupé Société Générale şi a Grupului ALD Automotive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO