Auto

Afacerile portughezilor de la Coindu au crescut cu 22% în 2019, la peste 503 milioane de lei, iar compania a revenit pe profit

Afacerile portughezilor de la Coindu au crescut cu 22%...

Autor: Laurentiu Cotu

26.08.2020, 17:50 211

Producătorul de componente auto Coindu România, parte a grupului portughez Coindu, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 503,2 mil. lei (106,2 mil. euro), în creştere cu 22% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a revenit anul tre­cut pe profit, înre­gis­trând un câştig net de peste 7,2 mil. lei (1,5 mil. euro), de la o pierdere de apro­ximativ 6,3 mil. lei (1,3 mil. euro), suferită în 2018, po­trivit datelor publice. Coindu a ajuns anul trecut la un număr mediu de 1.447 de angajaţi.

Coindu produce în fabrica din Curtici tapiserii auto şi alte com­po­nente soft de interior pentru pro­ducă­torii mari de autoturisme, potrivit infor­maţiilor de pe site-ul companiei. Ro­mânia a fost prima piaţă inter­na­ţională pe care a intrat Coindu, care în prezent mai deţine pe lângă fabrica din Curtici unităţi de producţie în Portugalia şi în Mexic, dar şi două centre de dezvoltare şi un birou de vânzări în Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO