Auto

Afacerile Elba Timişoara, producător de faruri pentru Dacia şi Skoda, au scăzut cu 19% în 2019, la 230 mil. lei

Afacerile Elba Timişoara, producător de faruri pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

18.09.2020, 00:05 438

Producătorul timişorean de sisteme şi corpuri de iluminat Elba, furnizor de faruri pentru gru­puri auto precum Dacia-Re­nault sau Skoda, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 230 mil. lei (48,5 mil. euro), în scă­dere cu 19% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Com­pania a avut anul trecut un pro­fit net de peste 15,6 mil. lei (3,3 mil. euro), în scădere cu 5% faţă de anul precedent, când Elba Timi­şoara a înregistrat un câştig net de aproape 16,5 mil. lei (3,5 mil. euro), arată datele publice. Producătorul timişorean de corpuri de iluminat a ajuns în 2019 la un număr mediu de 1.016 angajaţi. Elba Timişoara are o istorie de aproape 100 de ani şi este unul din­tre cei mai importanţi pro­ducători de corpuri de iluminat din ţară.

Portofoliul companiei include de la produse pentru ilumi­nat pietonal şi stra­dal la proiec­toare şi semafoare. Seg­men­tul predo­minant însă în vânzările Elba este cel auto, unde com­pania produce în principal cor­puri de iluminat pentru exterior (faruri, lămpi, repetitoare antero­late­rale, catadioptrii etc.)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO