Auto

Afacerile din comerţul auto au crescut în primele două luni cu 4,9%

Afacerile din comerţul auto au crescut în primele două...

Autor: Emil Popescu

08.04.2015, 10:00 226

Evoluţia a fost susţinută de creşterile înregistrate la comerţul cu autovehicule (de 13,2% ca serie brută), la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii; întreţinerea şi repararea motocicletelor (11,5%) şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor (1,7%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (3,3%), potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În februarie, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cu 11,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4%. Faţă de februarie 2014 indicatorii sunt mai mari cu 5,5%, respectiv 5,1%.

INS a anunţat totodată că în primele două luni activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,7% mai mică faţă de acelaşi interval al anului precedent, provenită de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-8,3%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-3,9%). Creşteri au înregistrat activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (8,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (2,1%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (1,2%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO