Auto

Afacerile din comerţul auto au crescut cu 2,2% în octombrie faţă de septembrie

Afacerile din comerţul auto au crescut cu 2,2% în octombrie faţă de septembrie

Foto: Shutterstock

Autor: Mediafax

08.12.2011, 11:01 140

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în octombrie, ca serie ajustată, cu 2,2% faţă de septembrie şi cu 8,7% comparativ cu aceeaşi lună din anul trecut, în timp ce afacerile din serviciile prestate populaţiei s-au majorat cu 0,3% şi respectiv cu 13,2%.

Ca serie brută, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în octombrie comparativ cu septembrie cu 6,4%, în timp ce serviciile de piaţă prestate populaţiei au scăzut cu 2,5%, conform datelor Insitutului Naţional de Statistică.

Faţă de aceeaşi lună din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul auto a crescut în serie brută cu 10,3%, iar cel pentru servicii cu 12,4%.

În perioada 1 ianuarie-31 octombrie 2011, comparativ cu primele zece luni ale anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete s-a majorat cu 4,7% ca serie brută şi cu 6,1% ca serie ajustată.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atât ca serie brută, cu 9,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a înregistrat în octombrie, comparativ cu luna precedentă, o creştere cu 6,4% ca serie brută, datorată activităţilor de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+17,8%), comerţului cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,3%) şi comerţului cu autovehicule (+3,5%). Scăderi au fost înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (-0,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie comparativ cu septembrie, a înregistrat o creştere cu 2,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna octombrie 2011 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 2,5%, provenită de la activitǎţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-15,1%), de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-9,1%), de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-6,9%) şi de la serviciile provenite din alte activităţi (-2,6%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+12,2%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,3%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna octombrie 2011 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere cu 0,3%.

Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o creştere cu 10,3%, datorată creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+20,5%), la comerţul cu autovehicule (+11,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+5,2%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 8,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO