ZF 24

Traficul aerian din România a atins anul trecut un nou nivel record, de 16,4 milioane de pasageri. Aeroportul Otopeni a fost cel mai tranzitat

Traficul aerian din România a atins anul trecut un nou...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.02.2017, 08:00 533

Traficul de pe cele 17 aeroporturi din ţară a crescut anul trecut cu peste 23% şi a ajuns la 16,4 milioane de pa­sa­geri, conform datelor Asociaţiei Aeroporturilor din Roma­nia. Astfel, traficul aerian ajunge la un nou nivel record şi con­tinuă şirul creşterilor început în anul 2012.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni) îşi păs­trează primul loc în topul celor mai tranzitate aero­por­turi din ţară, cu aproape 11 milioane de pasageri anul trecut.

De altfel, topul celor mai mari cinci aeroporturi în funcţie de trafic a rămas neschimbat în 2016, acestea înre­gis­trand peste 93% din numărul total de pasageri. Aero­por­turile din provincie şi-au crescut însă cota de piaţă, de la circa 26% în 2015 la peste 32% anul trecut, conform calculelor ZF.

Creşterea traficului pe aeroporturile din ţară s-a datorat în principal expansiunii companiilor low-cost, care au lansat curse interne sau internaţionale de pe aero­porturi precum cele din Cluj-Napoca, Iaşi sau Timişoara.

Pe de altă parte, aeroporturile din Arad şi Baia Mare nu au înregistrat pasageri anul trecut, conform datelor de la Asociaţia Aeroporturilor din Romania. Aeroportul din Baia Mare se află în renovare conform celor mai recente date, în timp ce aeroportul din  Arad a rămas fără curse regulate în 2015 odată cu plecarea operatorului low-cost Wizz Air.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO