Auto

Achitarea taxei pentru eliberarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau autorizaţiei de circulatie provizorie se poate face direct pe site-ul DRPCIV

Achitarea taxei pentru eliberarea permisului de...

Autor: Alexandru Nanu

11.12.2020, 09:31 44958

Din acestă lună, taxele pentru eliberarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau autorizaţiei de circulatie provizorie se poate face direct pe site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a lansat un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu, pentru facilitarea plăţilor reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare şi autorizaţiei de circulaţie provizorie, conform unui comunicat recent de pe site-ul instituţiei.

Plata se poate efectua accesând site-ul www.drpciv.ro, servicii online – plăţi sau la finalizarea programării online la ghişeu, utilizând cardul bancar.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, informa că începând cu data de 01.10.2020, plăţile aferente operaţiunilor de înmatriculare şi permise vor putea fi achitate, astfel:

Tarifele reprezentând contravaloarea certificatelor de înmatriculare, autorizaţiilor de circulaţie provizorie, permiselor de conducere se vor încasa exclusiv în CONT BCR : RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, utilizând mijloacele de plată: virament, mijloace de plată online, Sistemul naţional electronic de plată online (S.N.E.P) – ghişeul.ro, POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente - în curs de operaţionalizare, mandat poştal, alte mijloace de plată, prevăzute de lege.

Pentru tranzacţiile efectuate prin intermediul drpciv.ro sau ghiseul.ro dovada plăţii nu este necesară.

Direcţia precizează într-un comunicat că sistemul de plata funcţionează permanent, procesarea si validarea sunt rapide, verificare automata, nu este necesară prezentarea dovezii la plată la ghiseu, iar comisioanele la tranzacţii eliminate. Datele de plată online nu vor fi accesibile şi nu vor fi stocate de DRPCIV.

DRPCIV enumără, în comunicat, câteva din avantajele serviciului de plăţi online, după cum urmează:

-      Disponibilitate 24/24 – sistemul de plata funcţionează permanent, plata poate fi efectuata la orice ora şi în orice zi.

-      Procesare si validare rapidă – verificare automata, nu este necesară prezentarea dovezii la plată la ghiseu

-      Eliminarea timpului si deplasărilor către bancă sau alte locaţii de plată.

-      Eliminarea comisioanelor la tranzacţii

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO