Auto

5 drumuri magice pe care poţi evada cu maşina de Paşte sau de 1 Mai

 5 drumuri magice pe care poţi evada cu maşina de...

Autor: Iulian Dnistran

11.04.2015, 09:19 3076

Unde poţi pleca cu maşina de Paşti sau de 1 mai, fără a fi nevoit să mergi prea multe ore sau să stai blocat în trafic, dar să te şi poţi bucura de un drum frumos, care are la capătul său o oază de linişte? Iată 5 sugestii pentru sudul ţării (noi de-aici suntem, nu am dat sugestii pentru restul ţării, pentru că vrem drumuri mai puţin cunoscute de către turişti, în care te poţi bucura atât de maşină, cât şi de privelişte), iar dacă ai şi tu câteva sugestii de astfel de drumuri „secrete”, mai ales pentru restul ţării, chiar te rugăm frumos să ni le împărtăşeşti în comentarii!

Apropo, majoritatea drumurilor alese de noi combină plăcerea de a conduce cu plăcerea de a te relaxa la finalul drumului, aşa că îţi vor permite să faci şi tradiţionalul grătar, după nu mai mult de 3 ore de condus. Dar nu uita, te invităm călduros să le laşi mai curate decât le-ai găsit, ia cu tine 3-4 saci de gunoi, strânge absolut tot ce ai adus cu tine, ba chiar şi ce au lăsat alţii înaintea ta, doar aşa vom putea avea o ţară ca afară de curată, da?!

1. DJ 101S - Valea Doftanei - Secăria - Dealurile Comarnicului

Dacă vii dinspre Bucureşti, ajungi aici în mai puţin de două ore, fără a te mai preocupa traficul aglomerat de după Comarnic. Te sfătuim să vii dinspre Câmpina, nu pe DN1, dacă vezi că e aglomerat. Aşa vei putea admira şi lacul de acumulare, iar la întoarcere poţi folosi DN1, e mai rapid. DJ 101S e un drum asfaltat în stare relativ bună, iar priveliştile din vârful munţilor sunt fascinante.

Drumul e puţin acoperit de pietriş pe anumite porţiuni, deci vei dori mai degrabă să te plimbi decât să faci curse pe el.

Dar ai la dispoziţie locuri de făcut grătarul, iar aerul e curat-curat, ca la munte, fără să mai pierzi încă 30-40 de minute în aglomeraţia de pe Valea Prahovei.

2. DJ 100 E - Câmpina - Proviţa de Sus - Valea Lungă

Tot dinspre Bucureşti şi Ploieşti, un drum care evită, din nou, Valea Prahovei, dar care te aduce în zona piemontană. Ieşi cu atenţie din DN1 spre Câmpina, apoi traversezi DN1 pe pod şi urci încet prin satele de munte Proviţa de Jos şi Proviţa de Sus. Atunci când vei crede că tocmai se înfundă şoseaua strâmtă din sat, vei da de un drum lat, cu aspect de DN, care pleacă de nicăieri (efectiv pleacă dintr-un foişor...) şi se termină undeva în vale. Ultimele ploi şi ninsori au afectat partea carosabilă pe alocuri, iar lipsa de întreţinere îl va distruge în următorii ani, dar în 2015 e recomandat celor care vor să prindă serpentine libere, aer curat, iar apoi să se oprească într-o imensă poiană unde pot mânca după pofta inimii.

La întoarcere o poţi apuca spre Filipeştii de Pădure, e un drum frumos şi relaxant.

Citiţi mai mult pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO