Auto

3 ore a durat de la alunecarea de teren de pe Valea Oltului şi până când circulaţia a fost redirecţionată spre Braşov. „Traficul revine la normal până la sfârşitul zilei”

 3 ore a durat de la alunecarea de teren de pe Valea...

Autor: Bogdan Alecu

01.12.2015, 17:13 2175

La trei ore de la producerea alunecării de teren care a dislocat din munte 2.200 de metri cubi de pietriş pe DN7, Valea Oltului, Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a reacţionat şi a trimis un comunicat oficial prin care anunţă redirecţionarea traficului. Până la această oră şoferii care circulau dinspre Sibiu spre Rmâicu Vâlcea erau în continuare lăsaţi să intre pe Valea Oltului, cu toate că Poliţia Rutieră cunoaşte faptul că nu există variantă ocolitoare pe aceast tronson. Prin acest lucru s-a contribuit şi mai mult la blocaj.

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că azi, 1 decembrie 2015, pe drumul naţional DN 7 (pe Valea Oltului, între Căciulata şi Brezoi), între km 199 şi km 200, s-a produs un accident, fără a se înregistra victime, fapt care a dus la blocarea traficului în zonă, pe ambele sensuri. Accidentul a avut loc din cauza unor căderi de bolovani, care s-au desprins de pe versant, cu o masă totală de 2200 mc.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţiile instituite de IGPR – Serviciul Rutier şi să folosească următoarele variante ocolitoare: drumul naţional DN 1 (Veştem – Făgăraş – Braşov sau drumul naţional DN 1, drumul naţional DN 7, drumul naţional DN 66 (Simeria – Haţeg – Petroşani – Tg. Jiu)”, se arată în comunicatul de presă al CNADNR.

Potrivit acestora  în zonă se află reprezentanţi ai Secţiei de Drumuri Naţionale Râmnicu Vâlcea şi se acţionează pe două fronturi, lucrându-se din ambele sensuri ale drumului naţional cu 2 încărcătoare şi 5 camioane.

Cu toate acestea, „CNADNR estimează reluarea normală a traficului în zona afectată, până la sfârşitul aceleiaşi zile”, ceea ce înseamnă că şoferii care aşteaptă în coloană de la ora 14.30, abia spre miezul nopţii şi-ar putea continua călătoria spre Bucureşti. Cei blocaţi în zona Brezoi au în acest moment un drum de cel puţin cinci ore şi jumătate spre Bucureşti prin Făgăraş, respectiv Braşov.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO