Asigurarea ta de la NN

Ce face o asigurare de sănătate bună de la NN: Până la 100.000 de lei pe an pentru tratament atunci când e nevoie de spitalizare sau de intervenţii chirurgicale

16.08.2021, 12:18 Autor: Publicitate

Asigurarea de sănătate NN oferă până la 100.000 de lei pe an, cu un cost mediu de numai 5 lei pe zi, pentru tratamentele necesare atunci când apar situaţii medicale neprevăzute şi este nevoie de spitalizare sau de intervenţii chirurgicale. Serviciile medicale pot fi accesate oriunde în România sau în străinătate, iar suma de bani plătită de asigurare pentru tratament creşte cu 20.000 de lei în fiecare an în care nu a fost folosită, până la maximum 200.000 de lei.

„Asigurarea de sănătate NN este utilă la orice vârstă. Astfel, poate fi încheiată pentru copii începând de la 3 luni şi adulţi de până la 60 de ani şi se prelungeşte automat în fiecare an cât timp sunt plătite primele de asigurare, indiferent de vârsta beneficiarului. Cu o asigurare de sănătate, beneficiarii ştiu că se pot baza pe o sumă de bani când apar situaţii medicale neprevăzute şi au nevoie de spitalizare sau intervenţii chirurgicale. Este vorba de până la 100.000 de lei pe an, sumă care nu scade atunci când utilizează asigurarea.. Iar dacă nu au nevoie de asigurare şi nu o folosesc, , suma creşte până la un maxim de 200.000 de lei pe an”, explică Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN  România.

Acoperire extinsă oriunde în România sau în străinătate

Asigurarea de sănătate NN este utilă atunci când apar probleme neprevăzute de sănătate care implică spitalizare şi intervenţii chirurgicale. Mai exact, sunt acoperite costurile de spitalizare, proceduri şi investigaţii medicale, tratament, asistenţă medicală, precum şi servicii necesare în cazul unei operaţii, cum ar fi consult preanestezic, anestezie sau examen histopatologic pentru probe recoltate în timpul operaţiei şi inclusiv materiale prostetice montate chirurgical.

Clienţii ştiu încă din discuţiile cu un consultant financiar când este utilă asigurarea de sănătate şi în ce situaţii îi poate ajuta. De exemplu, conform principiului de funcţionare al unei asigurări de sănătate, aceasta nu poate acoperi afecţiunile existente la momentul cumpărării si nici costuri asociate operaţiilor estetice. Acoperă, in schimb, cazurile cu necesitate medicală, de exemplu reconstrucţii necesare după un cancer, sau pentru tratamente pentru defecte de vedere care pot fi corectate cu ochelari sau pentru afecţiuni stomatologice.

În cazul unei probleme de sănătate care presupune spitalizare sau intervenţie chirurgicală, clienţii beneficiază de asigurare pentru a se trata în orice spital sau clinică îşi doresc din reţeaua NN sau în sistemul public sau privat din ţară sau din străinătate.

Reţeaua NN include peste 275 de centre medicale private, dintre care 40 sunt spitale private de chirurgie avansată, centre de referinţă şi clinici cu spitalizare de zi din România şi din Ungaria, iar peste 235 sunt centre medicale private unde clienţii NN pot accesa serviciile medicale din asigurare.

Costuri de tratament plătite direct în reţeaua NN

În reţeaua NN, cheltuielile de tratament sunt plătite direct de NN către centrul medical ales. Atunci când clienţii aleg să se trateze în spitale sau clinici din afara reţelei, NN le plăteşte echivalentul a până la 80% din costurile de tratament în privat sau o sumă fixă pentru fiecare zi de spitalizare în sistemul public de sănătate.

Din perspectiva costului, asigurarea de sănătate NN este, în medie, 5 lei pe zi, sumă care depinde în principal de vârstă şi nu creşte de la un an la altul dacă apar probleme medicale pentru care a fost utilizată asigurarea.

„Spre exemplu, pentru protecţia în caz de spitalizare şi intervenţie chirurgicală din orice cauză, o persoană de 30 de ani va plăti 146 de lei pe lună, iar pentru un copil de 3 ani costul va fi 229 de lei, în timp ce pentru protecţia în caz de spitalizare şi intervenţie chirurgicală din accident, o persoană de 35 de ani va plăti 67 de lei pe lună.  Astfel, in cazul unei familii cu un copil, toţi trei ar fi acoperiţi in medie cu doar 15 lei pe zi, în funcţie de nevoile fiecăruia”, explică Gabriela Lupaş-Ţicu.

Acces digital la asigurarea de sănătate NN

Pentru cumpărarea unei asigurări de sănătate NN, mai întâi este nevoie de o discuţie online sau offline cu unul dintre consultanţii financiari ai companiei. Odată stabilite beneficiile şi nivelul de protecţie, procesul de emitere a asigurării este digital.

Clienţii NN pot interacţiona cu produsele de asigurare de sănătate într-un flux digital end-to-end, de la achiziţia şi emiterea asigurării şi până la utilizarea beneficiilor atunci când au nevoie. Prin aplicaţia mobilă NN Direct, clienţii îşi pot plăti asigurarea şi pot inclusiv să solicite sprijin în situaţii medicale neprevăzute, cererea şi documentele putând fi transmise electronic direct în aplicaţie.

Asigurări suplimentare pentru extra-beneficii

Pe lângă acoperirea oferită de Asigurarea de sănătate NN, clienţii pot alege şi opţiuni suplimentare de protecţie, cum este beneficiul de prevenţie sau asigurarea suplimentară pentru cancer, arsuri grave sau transplant.

„Pachetul de prevenţie oferă mai multe servicii medicale în zeci de clinici Regina Maria din toată ţara, ca parte din parteneriatul pe care NN România îl are cu reţeaua de sănătate. Clienţii beneficiază exclusiv in Reţeaua de sănătate Regina Maria de un control medical anual complet, până la 12 consultaţii generale sau de specialitate şi reduceri între 20% şi 70% pentru consultaţiile sau investigaţiile care depăşesc beneficiile acoperite”, explică Gabriela Lupaş-Ţicu.

De asemenea, asigurarea suplimentară pentru cancer, arsuri grave şi transplant completează soluţiile de protecţie a sănătăţii, venind cu o sumă suplimentară de până la 500.000 de lei pentru orice tip de cheltuieli, în cazul unei afecţiuni grave, sumă plătită integral în 48 de ore de la primirea diagnosticului. Această sumă a fost gândită plecând de la costurile care pot să apară în cazul în care e nevoie de tratament şi de intervenţii în cazul unui diagnostic grav şi variază în funcţie de nivelul de protecţie ales.

Astfel, o asigurare bună de sănătate oferă atât protecţie, cât şi sprijin financiar în situaţii medicale neprevăzute sau complexe.

„O asigurare de sănătate nu numai că ne ajută să obţinem serviciile medicale de care avem nevoie, în spitalele unde vrem să ne tratăm, dar în acelaşi timp împiedică destabilizarea situaţiei financiare a familiei. Cu o sumă accesibilă plătită lunar, clienţii au liniştea că toate costurile cu spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale sunt acoperite într-o reţea extinsă de clinici şi spitale private sau în spitale publice. Aşa, clienţii au flexibilitatea să se trateze oriunde îşi doresc fără grija banilor şi se pot concentra pe ceea ce contează, însănătoşirea cât mai grabnică., explică Gabriela.

Asigurările de sănătate, o piaţă în creştere

Asigurarea de sănătate NN a fost lansat în urmă cu 5 ani, de Ziua Mondială a Sănătăţii şi ajută în prezent peste 28.000 de români. În 2020, aproximativ 35% din totalul clienţilor NN au ales asigurarea de sănătate pentru ei şi familia lor, tendinţa menţinându-se şi în acest an. De asemenea, circa 18% din asigurările de sănătate cumpărate au fost pentru copii, un avantaj important pe care îl oferă asigurarea de sănătate NN fiind aceea că părinţii se pot interna alături de cei mici fără costuri suplimentare.

Asigurarea poate fi încheiată de orice persoană cu vârsta de până la 60 de ani şi poate acoperi până la 10 membri ai familiei, inclusiv copii încă de la vârsta de 3 luni. Pentru părinţii tineri, spre exemplu, asigurarea le oferă liniştea că atunci când cei mici au nevoie de medic, pentru o simplă răceală, un virus sau o boală a copilăriei, pot avea grijă de ei fără să se preocupe de bani. Pentru cei care preferă serviciile medicale private sau cei preocupaţi în general de situaţia şi viitorul lor financiar, asigurarea de sănătate este, din nou, o metodă prin care să lase grijile deoparte.

În ultimii cinci ani, numărul românilor care au o asigurare de sănătate privată a crescut cu peste 60%, în timp ce primele totale plătite de aceştia au înregistrat creşteri anuale de două cifre, ajungând la 451 mil. lei la finalul anului trecut, potrivit datelor ASF. NN Asigurări de Viaţă este al patrulea cel mai mare asigurător în funcţie de volumul primelor brute subscrise în 2020 pe zona asigurărilor de sănătate, cu o cotă de peste 10% din total, conform datelor raportate de ASF.

Piaţa din România este încă de dimensiuni mici comparativ cu alte ţări europene, dar tendinţele arată că oamenii resimt tot mai mult nevoia pentru alternative financiare viabile când vine vorba de problemele de sănătate. Informarea şi creşterea gradului de conştientizare a importanţei asigurărilor de sănătate reprezintă, potrivit NN, premise solide pentru evoluţia viitoare a acestui segment de piaţă.