Anuarul Who’s Who in Business Romania 2019

 

ARGUMENT ANUAR WHO’S WHO IN BUSINESS ROMANIA 2019

Anuarul “Who’s Who in Business Romania 2019” cuprinde cei mai importanţi 1.000 de oameni din businessul românesc, grupaţi pe sectoare de activitate.

Este cel mai important instrument de resurse umane la vârf din peisajul media autohton. S-a născut din nevoia de a avea o perspectivă rapidă asupra clasei conducătoare a businessului românesc: manageri, antreprenori, directori de marketing sau de operaţiuni, avocaţi, specialişti.

Pentru cele circa 20 de mari domenii de activitate sunt selectaţi în fiecare an circa 50 personalităţi de business care conduc firme importante sau reprezintă pur şi simplu personaje cheie dintr-o anumită industrie.

Obiectivul acesui anuar al celor mai importanţi 1000 de oameni de business din România este de a uşura misiunea oricărui vrea să-şi formeze rapid o imagine asupra unui sector de activitate. Cine sunt oamenii care îl conduc, ce studii au, de unde provin. Dacă un investitor străin vrea să ştie cine conduce băncile, asigurările sau industria de bere din România, o poate face simplu răsfoind acest anuar. Dacă un tânăr vrea să ştie cum poate ajunge CEO al unei companii cu afaceri de 100 milioane de euro, va studia profilul celor care astăzi conduc aceste companii.

Selecţia celor 50 de personalităţi de business din fiecare sector abordat este făcută de redactorii ZF după o evaluare calitativă, dar şi de percepţie.

Pentru firme mari, cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro sunt selectate mai mult persoane din conducere, dar pot fi prezenţi în anuar şi oameni de business care conduc afaceri de doar câteva sute de mii de euro, dar care au o voce specială în domeniul lor de activitate.

Este prezentată funcţia, vârsta şi ultima şcoala absolvită. Astfel, se poate vedea de-a lungul timpului cum a evoluat modul de pregătire al managerilor şi cum s-a adaptat economia românească, focusată înainte de 1990 pe producţie, la marketing şi vânzări.

La primele ediţii ale anuarului, în urmă cu 14-15 ani, prevalau, spre exemplu, bancherii proveniţi din ingineri. Pe atunci politehnica era principala sursă de manageri şi pentru zona financiară şi pentru vânzările de răcoritoare sau chiar publicitate. Intre timp, meseriile au început să se aşeze şi finanţiştii să lucreze în finanţe, iar inginerii în fabrici.

|n ultimii ani apar tot mai mulţi manageri cu studii în străinătate. Tot mai mulţi executivi români sunt împinşi în ierarhiile unor multinaţionale precum Coca Cola, Renault sau Avon. Mai mult, ce aduce nou 2019 este prima multinaţională cu rădăcini în România, compania de roboţi software UiPath, care şi-a mutat între timp headquarter-ul la New York.  In board-ul acesteia se vorbeşte şi româneşte, nu numai engleză, compania fiind un adevărat aspirator de specialişti software seniori români cu poziţii bune la nivel internaţional.

Anuarul Who’s Who in Business - Top 1000 Oameni de Business este oglinda economiei româneşti: cu cât liderii săi vor fi mai bine pregătiţi, mai curajoşi şi mai pregătiţi de creştere şi pe pieţele externe, cu atât decalajul economic al României faţă de Europa de Vest se va diminua.

 

Argument de Sorin Pâslaru, redactor şef Ziarul Financiar
În Anuarul “Who’s Who in Business Romania 2019”

 

Mai multe detalii puteţi citi în Anuarul “Who’s Who in Business Romania 2019”

Ediţiile print sunt valabile în limita stocului disponibil. În cazul în care stocul se epuizează va fi livrată ediţia electronică.

Comandă anuarul mai jos la preţul de 200 de lei, TVA inclus.

 



AFACERI DE LA ZERO