Analiză

"Work and travel" USA sau cum şi-au petrecut românii vacanţa în SUA

"Work and travel" USA sau cum şi-au petrecut românii vacanţa în SUA

Autor: Laura HOLBAN

31.07.2011, 16:44 588

Mirajul pământului american îi cucereşte pe toţi tinerii care auoportunitatea să plece pentru trei luni cu un program "work andtravel". Unii ajung să lucreze 17 ore pe zi, alţii abia reuşesc săadune bani să îşi plătească drumul înapoi în ţara natală. Alţiimerg să viziteze tot ce se poate, iar alţii vor doar să-şi umplegarderoba cu haine şi pantofi de dincolo de ocean. La finalul atrei luni de State, unii trag linia şi se văd "pe plus", alţii maipuţin, însă toţi rămân cu ideea că America este ţara în caretrebuie să calce din nou.

Din Făgăraş, turist în inima New York-ului: "Este un oraş scump,dar nu am făcut compromisuri, nici măcar la ţigările care costau 13dolari pachetul"

Oana Buzău se numără printre miile de tineri români care s-auîmbarcat în avionul spre SUA pentru o vară. Cu 2.000 de dolari pecare i-a primit de la părinţi, Oana a plecat să-şi petreacă vara înNew York, urmând să lucreze ca fotograf. Era plătită cu aproximativ8 dolari pe oră. "Făceam poze turiştilor. A fost cel mai frumos jobposibil. Am reuşit să-mi achiziţionez şi propria cameră semi-profide fotografiat, pe care şeful meu bulgar mi-a vândut-o la jumătatede preţ", povesteşte tânăra care spune că a reuşit performanţa sămai schimbe alte două locuri de muncă în doar trei luni.

Vedeţi povestea românilor care şi-aupetrecut vacanţa în SUA prin programul Work andtravel pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO