Analiză

Topul judeţelor care au atras cei mai mulţi vizitatori străini în S1/2018. Aproape un sfert dintre vizitatori s-au cazat în Braşov, Cluj, Sibiu şi Timiş. La coada clasamentului se află Giurgiu, Vrancea, Botoşani şi Teleorman

Topul judeţelor care au atras cei mai mulţi vizitatori...

Autor: Mirabela Tiron

20.08.2018, 00:08 1500

♦ Printre judeţele care au reuşit să atragă mai mulţi vizitatori străini în unităţile de cazare în prima jumătate a acestui an se numără Bihor (plus 37%), Maramureş (plus 26%) sau Tulcea (plus 27%), judeţe ce au atras între 10.000 şi 30.000 de străini în structurile de cazare în primul semestru.

Unităţile de cazare din ţară au atras în primul semestru din acest an 1,27 milioane de  vizitatori străini, în creştere cu doar 5,8% faţă de perioada similară a anului trecut, arată o analiză a ZF, pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Capitala a rămas oraşul care a atras circa jumătate din străini (45%) în prima jumătate a acestui an, în condiţiile în care aici se găseşte şi cea mai dezvoltată infrastructură de cazare, cei mai mulţi străini venind în interes de afaceri. În total, în hotelurile şi celelalte structuri turistice din Bucureşti s-au cazat 582.000 de străini, în creştere cu doar 4,5% faţă de primul semestru de anul trecut, mai arată datele de la Statistică.

Pe locul doi în topul destinaţiilor care au atras cei mai mulţi străini se află judeţul Braşov, cu aproape 89.000 de vizitatori străini care s-au cazat, în creştere cu 7,2% faţă de prima jumătate a anului anterior. Braşovul este una din cele mai căutate destinaţii de touroperatorii care aduc grupuri de străini, infrastructura de cazare fiind compusă din hoteluri de mare capacitate, clasificate la trei şi patru stele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO