Analiză

Sănătatea dă în clocot. Piaţa serviciilor medicale a dat nouă tranzacţii de peste 5 mil. euro fiecare în 2019, dublu faţă de anul anterior. În ultimii cinci ani au fost 24 de achiziţii de astfel de dimensiuni

Sănătatea dă în clocot. Piaţa serviciilor medicale a...

Autor: Georgiana Mihalache

30.01.2020, 07:00 628

Pe piaţa de sănătate din România s-au semnat anul trecut nouă tranzacţii de peste 5 mil. euro, de două ori mai multe faţă de anul anterior, potrivit datelor furnizate de Deloitte, la solicitarea ZF. Deloitte include doar tranzacţiile de peste 5 mil. euro.

Piaţa de sănătate se află pe locul doi în topul sectoarelor cu cele mai multe tranzacţii, după imobiliare.

„Vedem câteva reţele mari care confirmă prin tranzacţii dorinţa de a fi prezenţi în fiecare oraş mare, iar, pe lângă investiţiile greenfield, oportunităţile de achiziţie rămân semnificative în perioada următoare. De asemenea, vedem noi jucători din zona medicală care au atras atenţia investitorilor de private equity şi pentru care traseul de dezvoltare presupune continuarea inves­tiţiilor“, a spus Ioana Filipescu Stamboli, partener corporate finance, Deloitte România.

În ultimii cinci ani au fost 24 de tranzacţii de peste 5 mil. euro în valoare, potrivit datelor companiei de consultanţă şi audit Deloitte.

În ultimii ani, jucătorii de la vârful piaţei private de sănătate s-au întrecut în achiziţii, principala ţintă a marilor operatori privaţi fiind clinicile de talie mică sau medie. Aceste unităţi, fondate de obicei de medici care au plecat din sistemul de stat, vin cu o bază deja formată de pacienţi, mai ales în oraşele mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO