Analiză

România, să fii sanatoasa! Contracte păguboase de 850.000 de euro la Severin

Autor: Pro TV

02.11.2010, 09:53 29

În vreme ce sistemul sanitar este falimentar, managerii despital încheie contracte păguboase care sărăcesc bugetul sănătăţiiîn fiecare zi.

Scurgerile de fonduri de sute de miliarde de lei au transformatspitalele în locuri ale groazei, în care bolnavii trebuie săsuporte mizerie şi umilinţă.

850.000 de euro. Aceasta este paguba provocată spitaluluijudeţean Mehedinţi de contractele păguboase încheiate de managericare s-au perindat pe la cârma spitalului în ultimii şase ani,arată o anchetă care face parte din campania "România, să fii sănătoasă", desfăşurată de Pro TV. Deşi existăun raport în care inclusiv specialişti de la Finanţe reclamănereguli, până acum nimeni nu a fost tras la răspundere. De altfel,în România, niciun manager de spital nu a plătit până acum pentrumanagement defectuos.

La Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin pacienţii suntînghesuiţi în saloane mici şi nu aşteaptă nimic. Nici măcarvindecarea, pentru că, deşi medicii se ocupă de ei, n-au bani să-şicumpere medicamente. Mai multe despre ancheta România, să fii sănătoasă citiţi pe www.stirileprotv.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO