Analiză

România, cea mai întunecată ţară din UE: Consumatorii stau în beznă 290 de minute pe an. Slovenii, nici măcar 2 minute. Distribuitorii ameninţă că taie investiţiile din cauza profiturilor reduse

Autor: Roxana Petrescu

20.09.2018, 00:07 849

Românii petrec de patru ori mai mult timp în beznă decât ungurii din cauza întreruperilor neplanificate în alimentarea cu energie, dar au facturi mai mari decât vecinii.

România este pe ultimul loc la nivelul UE în ceea ce priveşte cali­tatea serviciului de distri­buţie a energiei, din cauza celei mai ridicate durate a întreru­perilor neplanificate în alimentarea cu electricitate a consumatorilor.

Lucrurile s-ar putea agrava în contextul în care liga companiilor de distribuţie, formată din Electrica, Enel (Italia), CEZ (Cehia) şi E.ON (Germania), avertizează că investiţiile ar putea scădea după ce ANRE a tăiat rata reglementată a rentabilităţii (RRR), factor care determină profita­bili­tatea companiilor de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO