Analiză

Investitorii pariază pe agricultură, energie şi IT

Investitorii pariază pe agricultură, energie şi IT

Autor: Roxana Pricop

01.08.2012, 00:07 1801

Agricultura, energia regenerabilă şi IT&C-ul au fost sectoarele în care s-au încheiat cele mai mari tranzacţii în acest an, oferind astfel un important indicator asupra sectoarelor care în următorii ani au potenţialul de a genera profituri şi creştere economică. Sectorul financiar şi construcţiile, preferate în anii de dinainte de criză, abia dacă mai atrag atenţia investitorilor.

"Investiţiile şi achiziţiile pe care le fac în România investitorii străini indică sectoarele în care economia poate fi competitivă în viitor. Ar fi de dorit ca statul şi autorităţile să identifice din timp sectoarele care atrag interesul şi să ofere avantaje pentru a încuraja şi mai mult dezvoltarea", a spus analistul financiar Dragoş Cabat.

Cea mai valoroasă tranzacţie din acest an, estimată la 250-300 milioane de euro, este achiziţia producătorului de îngrăşăminte chimice Azomureş de către grupul elveţian Ameropa, printre cei mai mari traderi de cereale din Europa.

În online, eMag, cea mai mare companie de comerţ online fondată în anul 2001 de Radu Apostolescu cu 5.000 de euro şi care a ajuns anul trecut la venituri de 145 mil. euro, a fost cum­părată de gigantul media Naspers, ară­tând astfel că antreprenorii români îşi pot îndeplini visul american şi în România.

Citiţi articolul integral pewww.zfcorporate.ro

Tranzacţiile de anul acesta arată unde se va dezvolta economia în următorii ani: agricultură, energie şi IT&C

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO