Analiză

Greşeala pe care au făcut-o toate guvernele din ultimii 5 ani. Ce venituri au fost estimate şi cât s-a încasat în realitate la buget

Greşeala pe care au făcut-o toate guvernele din ultimii...
31.10.2013, 20:02 774

În ultimii şase ani, estimările tuturor guvernelor privind veniturile totale la bugetul de stat s-au dovedit mult prea optimiste faţă de realizările de la final de an.

Guvernele au prognozat, în perioada 2008-2013, venituri totale la bugetul de stat de 484 de miliarde de lei, dintre care au încasat efectiv doar 439 de miliarde de lei, respectiv cu 45 de miliarde de lei mai puţin, reiese din calculele gândul, pe baza datelor din legea bugetului de stat aferentă fiecărui an în parte şi a execuţiilor bugetare.

Pe partea de cheltuieli, guvernele au estimat în ultimii şase ani un total de 613 miliarde de lei, din care au cheltuit efectiv 590 miliarde lei, respectiv cu 23 miliarde de lei mai puţin. Cu toate acestea, nivelul cheltuielilor a crescut de la an la an.

Citiţi mai multe pe gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO